x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cei mai buni 10 profesori din România au fost premiați

Cei mai buni 10 profesori din România au fost premiați

11 Iul 2016   •   09:50
Cei mai buni 10 profesori din România au fost premiați
Sursa foto: Dan Marinescu

Peste 800 de dascăli s-au înscris anul acesta în competiţia Liga Profesorilor Excepționali, însă doar 10 au reuşit să ajungă pe podium, în urma voturi primite din partea românilor. Aceștia au fost premiați de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Academia de Studii Economice.

Marele premiu, în valoare de 30.000 lei, a fost câştigat de Alina-Cristina Cocoș, profesoară de geografie la Colegiul Național Mihai Viteazul din București. Un dascăl care a reuşit să facă performanţă cu sute de elevi, din pasiune și dăruire pentru meseria pe care a ales-o. Pe locurile doi şi trei s-au clasat Iuliana-Maria Buleteanu, învățătoare la Liceul George Țărnea din județul Vâlcea, şi Cristina Rusu, profesoară de geografie la Colegiul Tehnic Infoel, din Bistrița. Cadre didactice care îndrumă, de peste 20 de ani, destinele a zeci de generaţii de elevi. Locurile doi și trei au fost premiate cu 20.000 de lei, respectiv 10.000 lei.

Ocupantul locului patru va pleca într-o tabară educațională la o universitate de prestigiu din Europa, iar următorii șase premianți au primit câte un laptop.

Liga Profesorilor Excepționali recunoaște și premiază performanțele și excelența în educație. Concursul se adresează tuturor învățătorilor și profesorilor de la clasele I-XIII, care s-au remarcat de-a lungul carierei prin folosirea unor metode de predare inovatoare, cu rezultate notabile, dar și prin implicarea în viața comunității.

 

 

×