x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu anunță reluarea olimpiadelor și concursurilor școlare

Cîmpeanu anunță reluarea olimpiadelor și concursurilor școlare

30 Dec 2021   •   17:39
Cîmpeanu anunță reluarea olimpiadelor și concursurilor școlare
Sursa foto: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat reluarea olimpiadelor și concursurilor școlare: „Am introdus anul acesta și recunoașterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate și de inovare”. Este vorba de 76 de olimpiade și concursuri internaționale și 34 naționale.

„După o perioadă de întrerupere de doi ani a tuturor olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale, am semnat în această seară Ordinul de ministru prin care aceste olimpiade și concursuri școlatre pot fi reluate.

El precizează că este vorba de un număr de 76 de olimpiade și concursuri internaționale, la care se adaugă 34 de olimpiade și concursuri naționale recunoscute de Ministerul Educației.

„Sunt două anexe. În prima anexă sunt cele care sunt recunoscute și finanțate de MEC. De asemenea, alături de olimpiadele clasice, de matematică, de chimie, fizică, am introdus anul acesta recunoașterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate și de inovare. Consider că este un lucru important. Ministerul va susține inclusiv financiar organizarea acestor olimpiade și concursuri. Mai mult, avem în vedere, pe baza experienței acumulate în perioada crizei sanitare, posibilitatea de organizare în format online, dacă situația o va impune”, conchide Cîmpeanu

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu