x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu: Chiar și în universități avem o rată de vaccinare sub media europeană

Cîmpeanu: Chiar și în universități avem o rată de vaccinare sub media europeană

10 Oct 2021   •   21:02
Cîmpeanu: Chiar și în universități avem o rată de vaccinare sub media europeană

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că și în universități, acolo unde, în opinia lui, ar trebui să fie cea mai mare înțelegere față de progresele științei, România are o rată de vaccinare sub media europeană.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus duminică seara, la Digi 24, că pentru punerea în aplicare a solicitării Consiliului Național al Rectorilor, care a propus ca accesul în universități să se facă doar pe baza certificatului verde, sunt necesare modificări legislative.

„Am apreciat dorința rectorilor de a face din campusurile universitare medii sigure pentru întreaga comuniate academică. Pentru acest lucru au solicitat o modificare legislativă. Pentru a institui certificatul verde în universități atât pentru studenți, cât și pentru angajați este nevoie de legislație primară. Legislația primară este apanajul Parlamentului, Guvernul putând, dacă nu este interimar cum este acum, să inițieze proiectul de lege. Acum, Guvernul nu poate iniția un proiect de lege, doar Parlamentul poate crea această legislație primară”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Acesta a precizat că s-a discutat la nivelul Consiliului Rectorilor posibilitatea transmiterii unei scrisori către toate partidele parlamentare pentru a-și prezenta poziția în legătură cu acest subiect.

Ministrul Educației a spus că și în universități rata de vaccinare este mai mică decât media europeană.

„Avem universități, precum Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu Mureș unde avem 90% rată de vaccinare în rândul studenților, în alte universități este de 50-55%, iar altele încă nu au raportat caesr lucru. Chiar și în universități, unde ar trebui să fim cu cea mai mare înțelegere față de importanța vaccinării, de progresele științei, avem o rată de vaccinare sub media europeană”, a mai spus ministrul Educației.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu