x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Doi candidaţi din Bucureşti au fost eliminaţi de la prima probă a Bacalaureatului

Doi candidaţi din Bucureşti au fost eliminaţi de la prima probă a Bacalaureatului

25 Iun 2018   •   15:14
Doi candidaţi din Bucureşti au fost eliminaţi de la prima probă a Bacalaureatului

Doi candidaţi au fost eliminaţi luni în Capitală de la prima probă scrisă a Bacalaureatului - cea la Limba şi literatura română - pentru tentativă de fraudă. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a declarat că din cei 13.378 de absolvenţi de liceu înscrişi s-au prezentat la examen 95%. 

Marţi se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă - E)b): maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană. 

Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului - E)c), iar ultima probă scrisă din această sesiune - cea la alegere a profilului şi specializării - E)d) - este programată joi. 

Afişarea primelor rezultate, care se va face în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie, până la ora 12,00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12,00 - 16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. 

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei 6, cel puţin, la probele scrise. AGERPRES

×
Subiecte în articol: candidati eliminati bacalaureat