x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Doi din trei elevi din Capitală nu învaţă în siguranţă

Doi din trei elevi din Capitală nu învaţă în siguranţă

de Monica Cosac    |    07 Feb 2017   •   19:00
Doi din trei elevi din Capitală nu învaţă în siguranţă
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Din cele 919 clădiri care sunt destinate învăţământului de stat în Bucureşti, numai 37 sunt autorizate şi doar aproximativ 30-35% dintre elevii Capitalei învaţă în spaţii moderne şi în siguranţă, arată Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB), într-un raport privind starea învăţământului pe anul 2015-2016.

Raportul publicat, ieri, de IŞMB, arată că în Capitală sunt în total 919 clădiri care sunt destinate învăţământului de stat, din care sunt autorizate numai 37. În schimb, numărul clădirilor pentru care este obligatorie obţinerea autorizaţiei de securitate, dar sunt neautorizate, se ridică la 544. Pentru alte 338 de clădiri nu este obligatorie obţinerea autorizaţiei, potrivit documentului. Nici la privat lucrurile nu stau altfel. Conform raportului, din cele 220 de clădiri destinate învăţământului particular, 203 sunt neautorizate. Astfel, conform datelor Inspectoratului, doar circa 30-35% din populaţia şcolară a Capitalei învaţă în spaţii moderne şi în siguranţă.

Având în vedere situaţia acestor clădiri destinate învăţământului preuniversitar din Capitală, IŞMB apreciază că “programul de reabilitare a unităţilor de învăţământ constituie un demers necesar, oportun şi extrem de util pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă şi eficientă a procesului de învăţământ”.

Populaţia şcolară a Capitalei reprezintă aproximativ 10% din totalul preşcolarilor şi elevilor din România, numărul total al elevilor din învățământul preuniversitar de stat, în  anul 2015-2016, fiind de 244.294 elevi. Tot anul trecut, au fost şcolarizaţi la domiciliu 146 elevi nedeplasabili din şcoli speciale şi 28 din şcoli din învăţământul de masă, conform raportului IŞMB.

 

×