x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Doi profesori de la Academia Navală din Constanţa, judecaţi pentru luare de mită

Doi profesori de la Academia Navală din Constanţa, judecaţi pentru luare de mită

23 Mar 2017   •   15:35
Doi profesori de la Academia Navală din Constanţa, judecaţi pentru luare de mită

Doi profesori de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanţa au fost trimişi în judecată, sub control judiciar, într-un dosar de luare de mită instrumentat de procurorii anticorupţie. Iulian Antonescu este acuzat de luare de mită (nouă fapte) şi trafic de influenţă, iar Camelia Ciobanu de patru infracţiuni de luare de mită, potrivit unui comunicat al DNA transmis joi Agerpres

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Daniel Gheorghiţă Alexa şi Andrei Tudor Cantoriu, acuzaţi de dare de mită. 

"În perioada august - septembrie 2016, inculpaţii Antonescu Iulian şi Ciobanu Camelia, în calitate de cadre didactice ale Academiei Navale 'Mircea cel Bătrân' Constanţa, au primit de la mai mulţi studenţi (printre care şi inculpaţii Alexa Daniel Gheorghiţă şi Cantoriu Andrei Tudor), direct sau prin intermediari, sume de bani cuprinse între 200 lei şi 200 euro sau alte foloase necuvenite, în total 1.546 lei şi 600 euro - Antonescu Iulian, respectiv 200 lei, 300 euro şi 50 de dolari - Ciobanu Camelia", se precizează în comunicat. 

Potrivit sursei citate, sumele respective au fost primite pentru a le acorda studenţilor note de promovare la examenele restante pe care urmau să le susţină. 

În plus, Iulian Antonescu este acuzat că a pretins şi primit de la un alt student, care are calitatea de martor în dosar, suma de 600 de lei pentru a interveni pe lângă un alt cadru didactic, în vederea acordării unei note de promovare la un examen restant. 

"Anterior, procurorii militari au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpaţii Acsinciuc Radu Emanuel, Stanciu Lucian Stoica, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, Irimia Vasile, Ion Ana şi Ghirase Alexandru Georgian, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită", se mai arată în comunicatul DNA. 

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse

×
Subiecte în articol: luare de mita profesori academia navala