x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii cer să aibă acces la lucrările de examen înaintea contestării rezultatelor

Elevii cer să aibă acces la lucrările de examen înaintea contestării rezultatelor

07 Iul 2021   •   10:32
Elevii cer să aibă acces la lucrările de examen înaintea contestării rezultatelor
Sursa foto: Hepta

Mai multe asociaţii de elevi din ţară solicită Ministerului Educaţiei Naţionale includerea posibilităţii elevilor de a-și vedea lucrările de Bacalaureat şi de Evaluare Naţională înaintea depunerii contestaţiilor.

 

Asociaţia Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Bacău (AEBC) și Asociația Elevilor din Mureș (AEMS) cer Ministerului Educaţiei Naţionale includerea posibilităţii elevilor de a-și vedea lucrările de Bacalaureat şi de Evaluare Naţională înaintea depunerii contestaţiilor.

 

ComunicatulAsociaţieiElevilor din Constanța (AEC)

"Considerăm că este necesar ca înaintea unei contestaţii, elevii să îşi poată accesa lucrarea şi să se poată autoevalua cu baremul, pentru a sesiza dacă au fost evaluaţi într-un mod corespunzător. În prezent, elevii nu îşi pot accesa lucrările, din această pricină, contestaţiile sunt de multe ori privite de către elevi drept un risc, nu drept un mecanism al cărui scop este obţinerea unei mai mari acurateţe în evaluarea lor.

În prezent, la Evaluarea Naţională, conform Ministerului Educaţiei Naţionale, peste 12.500 de note s-au majorat în urma contestaţiilor. Astfel, poate fi observată necesitatea procedurii, având în vedere numărul mare de elevi. Totuși, anual, foarte mulți elevi nu depun contestații, de frica posibilității de a le fi scăzută nota, și din cauza nesiguranței pe care o au, luând decizia strict în baza a ceea ce își amintesc în urma examenului.

 

×