x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii liceului de Informatică din Iaşi, în topul celor buni studenţi programatori din lume

Elevii liceului de Informatică din Iaşi, în topul celor buni studenţi programatori din lume

20 Dec 2016   •   18:05
Elevii liceului de Informatică din Iaşi, în topul celor buni studenţi programatori din lume
Sursa foto: wikimedia

Un grup de 13 elevi de la Liceul de Informatică "Grigore Moisil" din Iaşi au inclus unitatea şcolară pe locul 20 într-un top 50 al celor mai buni studenţi programatori din lume, realizat în urma concursului organizat de site-ul hackerrank.com, la care au luat parte 5.500 de studenţi din 126 de universităţi din lume. 

Conform site-ului, pe locul 19 al acestui top se află Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, pe locul 20 se află Liceul de Informatică Grigore Moisil din Iaşi, iar pe locul 33 Universitatea Tehnică din Cluj. 

Printre cei 13 elevi din Iaşi care au participat la această competiţie sunt şi doi băieţi şi o fată, cu toţii elevi de clasa a VII-a, restul fiind elevi de liceu, fapt care face ca elevii din Iaşi să fie cei mai tineri participanţi la competiţia destinată studenţilor. 

"Sunt cei mai tineri dar sunt şi foarte buni. Au un spirit de iniţiativă deosebit. Iniţial, fiecare a participat individual iar primele zece cele mai bune rezultate au constituit performanţa pe care o vedeţi şi pe care o admirăm cu toţii. Sunt elevi deosebit de buni. În permanenţă au avut rezultate deosebite atât la şcoală cât şi la alte concursuri şi olimpiade. Rezultatul lor nu e o surpriză pentru noi. Ne aşteptam să confirme. Mă bucur, alături de colegii mei, că au reuşit să arate şi celorlalţi cât sunt de buni", a declarat Oana Butnăraşu, profesor de Informatică în cadrul Liceului Grigore Mosil din Iaşi. 



Cei 13 elevi au declarat că au aflat de acest concurs de pe o platformă online unde apar numeroase competiţii internaţionale de la un coleg. În una din pauze au decis să formeze o echipă pentru a creşte punctajul liceului. 

"Ne-am hotărât să participăm spontan, aşa că ne-am organizat destul de repede. Am spus că ar fi foarte interesant să participăm cu toţii, să ne înscriem pentru şcoală. La final, şcoala a ajuns pe locul 20. La concurs am avut trei zile şi am avut de rezolvat probleme de algoritmică', a declarat elevul Denis Banu. 

Din echipa celor 13 elevi de la Liceul de Informatică fac parte şi trei elevi de clasa a VII-a, obişnuiţi ai olimpiadelor şcolare. 
"A fost o experienţă. Într-adevăr, problemele au fost dificile pentru noi deoarece majoritatea erau probleme de liceu. A fost o experienţă foarte interesantă. Am descoperit că trebuie să fim mult mai uniţi şi să practicăm lucrul în echipă cât mai mult. Eu chiar nu aş fi presupus că şcoala noastră ar fi intrat în top 20. Aş fi zis că poate că prin noroc am fi prins top 100. Nu ne-am putut imagina că vom putea ajunge să fim la acelaşi nivel sau chiar îi depăşim pe mulţi din cei care acum sunt la universităţi", a declarat Adia Romanescu, elevă în clasa a VII-a la Liceul de Informatică Grigore Mosil. 

Pentru colegii mai mari, competiţia nu a fost foarte dificilă deşi au întâmpinat dificultăţi la unele probleme. 

"Nu a fost foarte dificil acest concurs datorită experienţei pe care o avem la diferite competiţii. Mai greu a fost să ne mobilizăm, să formăm o echipă din minim zece persoane. După aceea totul a decurs conform aşteptărilor", a declarat Daniel Rusu, elev în clasa a XI-a la Liceul Grigore Mosil. 

La această competiţie, primele locuri au fost ocupate de Rusia, China şi Vietnam.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: studenţi programatori