x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii, nemulțumiți de bursele din Sectorul 4: Elevii performează, iar Primăria rămâne corigentă

Elevii, nemulțumiți de bursele din Sectorul 4: Elevii performează, iar Primăria rămâne corigentă

06 Dec 2021   •   10:20
Elevii, nemulțumiți de bursele din Sectorul 4: Elevii performează, iar Primăria rămâne corigentă

Consiliul Local al Sectorului 4 a propus ca elevii care își urmează studiile în cadrul instituțiilor de învățământ de stat din Sectorul 4 să primească minimul obligatoriu de 100 de lei/elev, sumă oferită din Bugetul de Stat, acuză elevii din cadrul Consiliul Municipal al Elevilor București.

În urma noului proiect de hotărâre din data de 3 decembrie 2021, s-a propus ca elevii care își urmează studiile în cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitare de stat din Sectorul 4, să primească minimul obligatoriu de 100 de lei/elev, sumă oferită din Bugetul de Stat, burse lunare pentru semestrul I al anului școlar 2021-2022.

Acest proiect urmează să fie supus votului în cadrul următoarei ședințe de Consiliu Local.

„Nu este deloc un secret faptul că echipa Primăriei Sectorului 4 a avut și are în continuare probleme atât la calcularea, distribuirea, cât și la alegerea cuantumului burselor mult meritate și esențiale elevilor. Deja sunt ani buni de când povestea burselor din Sectorul 4 reînvie semestrial, de fiecare dată cu noi probleme, însă niciodată cu soluții și măsuri în favoarea elevilor săi. Elevii performează, iar Primăria rămâne corigentă! Situația este clară și neschimbată de ceva timp, iar lucrurile stau pe loc. La coada clasamentului administrațiilor se află constant Sectorul 4, cu o continuă nepăsare față de restul sectoarelor care reușesc să distribuie elevilor burse mulțumitoare”, spun reprezentanții Consiliului Municipal al Elevilor București.

Sectorul 1 atinge scoruri mari când vine vorba de burse, punând la dispoziția elevilor burse de merit cuprinse între 200 și 500 de lei/lună, iar Sectorul 2, sume începând de la 100 la 600 de lei.

Sectorul 4 dispune de un număr total de 61 de unități de învățământ (penultimul sector din acest punct de vedere), pe când Sectoarele 1 și 2 au fiecare câte 87.

Potrivit elevilor, Sectorul 4 nu aduce niciun supliment propriu pentru educația elevilor, ci doar redirecționează banii primiți de la Bugetul de Stat; respectiv suma de 100 lei.

„Astfel, se remarca din nou (după multe alte dăți în cursul anilor trecuți) că administrația alege să ignore nevoile elevilor, iar aceștia, implicit, nu reprezintă un punct de interes pentru gestionarea bugetului propriu al administrației, din care aceștia nu concep să redirecționeze sume destinate burselor”, mai spun elevii.

Elevii trag un semnal de alarmă că bursele sociale se acordă tinerilor aflați în situalii de risc financiar sau chiar medical, având nevoie de sprijin suplimentar pentru a face față dificultăților, astfel încât aceștia să poată avea șanse educaționale echitabile.

Tinerii cu performanțe (municipale, naționale sau internaționale), tinerii excepționali au nevoie de sprijin pentru a putea continua performanța, pentru costuri ale materialelor, pregătirilor și deplasărilor, iar cei merituoși din Sectorul 4, tineri cu care primăria se laudă după fiecare examen, când școlile de aici obțin rezultate care plasează sectorul în topul național, 100 lei nu sunt îndeajuns.

„Cerem Primăriei Sectorului 4 să dovedească că elevii săi chiar contează! Contează îndeajuns încât acest proiect de hotărâre inechitabil nu va fi aprobat! Contează îndeajuns încât administrația va oferi, din bugetul propriu, sume care să suplimenteze cei 100 de lei primiți din Bugetul de Stat!”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: burse elevi