x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii români medaliați cu aur la olimpiada de informatică din Slovenia.

Elevii români medaliați cu aur la olimpiada de informatică din Slovenia.

17 Iul 2017   •   14:23
Elevii români medaliați cu aur la olimpiada de informatică din Slovenia.

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii - trei de aur şi una de argint - la Elevi XXIV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 10 - 15 iulie, la Ljubljana - Slovenia.

 Medaliile de aur au fost cucerite de Costin Andrei Oncescu, elev la Colegiul Naţional "Dinicu Golescu" din Câmpulung, Tamio Vesa Nakajima, elev la Liceul Vocaţional Pedagogic "N. Bolcaş" din Beiuş, şi Andrei Popa, elev la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui.

Medalia de argint i-a revenit lui Andrei Costin Constantinescu, elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

În clasamentul neoficial pe medalii România s-a clasat pe primul loc, iar în ierarhia pe puncte a ocupat locul al doilea, după Polonia. Lotul a fost însoţit şi coordonat de prof. Dan Pracsiu (team leader) şi Daniel Posdărăscu (deputy leader), student şi fost olimpic internaţional, multiplu medaliat la competiţiile de profil.

La ediţia din acest an au participat 58 de concurenţi din 14 ţări. Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre. În următorii doi ani, CEOI va avea loc în Polonia (2018) şi Slovacia (2019). AGERPRES

×
Subiecte în articol: olimpici informatica