x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. MATEMATICĂ CLASA A VIII-A. Vezi aici modele de subiecte și mod de punctare

EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. MATEMATICĂ CLASA A VIII-A. Vezi aici modele de subiecte și mod de punctare

09 Mai 2018   •   14:20
EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. MATEMATICĂ CLASA A VIII-A. Vezi aici modele de subiecte și mod de punctare

EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. MATEMATICĂ CLASA A VIII-A. Evaluarea Nationala la matematica se sustine pe data de 13 iunie 2018. Din rezultatele inregistrate in anii anteriori, ajungem la concluzia ca proba la matematica este cea care da cele mai mari batai de cap elevilor.

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut marţi simularea pentru Evaluarea Naţională 2018, la proba de matematică.

Una din modificările aduse anul trecut este că ponderea mediei de la Evaluarea Naţională creşte de la 75% la 80%, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% din media de admitere în clasa a IX-a, aşa cum era până acum.

De asemenea, o altă noutate este că s-a modificat şi un aspect de notare la examenele naţionale, mai exact a fost îndepărtată prevederea din metodologia de desfăşurare a examenului de Evaluarea Naţională şi a Bacalaureatului care spunea că trebuie sa existe o diferenţă de 0,5 puncte între nota iniţială şi cea finală, de după contestatie, pentru ca nota să fie modificată. Acum, nu va mai fi luat în calcul niciun barem pentru modificarea notei, iar nota finală fiind cea după contestaţie.

×