x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie EVALUAREA NATIONALĂ 2017 LA LIMBA ROMÂNĂ - Ce subiecte au avut copii

EVALUAREA NATIONALĂ 2017 LA LIMBA ROMÂNĂ - Ce subiecte au avut copii

19 Iun 2017   •   11:48
EVALUAREA NATIONALĂ 2017 LA LIMBA ROMÂNĂ - Ce subiecte au avut copii
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Absolvenţii de clasa a VIII-a care au participat luni la proba scrisă de limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale au avut de rezolvat la primul subiect cerinţe pe baza unui fragment din poezia "Ploaia" de Magda Ianos. 

La cel de-al doilea subiect, candidaţilor la evaluarea naţională li s-a cerut să rezolve cerinţe pe baza fragmentului din textul "Cel mai rapid de pe pământ" publicat în revista Terra Magazin. 

Tot la subiectul al doilea, absolvenţii de gimnaziu au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei întreceri sportive. 

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, la Evaluarea Naţională s-au înscris 144.890 de candidaţi (144.740 de candidaţi din seria curentă şi 150 din seria anterioară). Probele sunt organizate în 4.164 de centre. 

Următoarea probă - la Matematică - va avea loc miercuri, 21 iunie. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă joi, 22 iunie. 

Afişarea primelor rezultate este programată în data de 26 iunie, până la ora 16,00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 iunie în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro. AGERPRES

×