x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie IGPR: Creștere a unităților de învățământ asigurate cu pază umană și dotate cu sisteme video

IGPR: Creștere a unităților de învățământ asigurate cu pază umană și dotate cu sisteme video

17 Sep 2017   •   13:05
IGPR: Creștere a unităților de învățământ asigurate cu pază umană și dotate cu sisteme video

 Numărul unităţilor de învăţământ din România asigurate cu pază umană a crescut cu 11,4%, comparativ cu anul şcolar precedent, fiind înregistrată şi o creştere cu 5,5% a şcolilor dotate cu sisteme video, precizează un comunicat al IGPR transmis duminică AGERPRES.

Conform sursei citate, verificările poliţiştilor au relevat, la început de an şcolar, că, din totalul unităţilor de învăţământ preuniversitar, 6.171 sunt asigurate cu pază umană (cu pază proprie, prin societăţi specializate sau cu pază mixtă), 3.501 din acestea fiind în mediul urban şi 2.670 în mediul rural.

IGPR precizează că, faţă de sfârşitul anului şcolar anterior, numărul unităţilor de învăţământ asigurate cu pază umană au crescut cu 11,4%, iar numărul şcolilor asigurate cu pază prin societăţi specializate de pază a crescut cu 19,5%.

De asemenea, 6.024 de unităţi de învăţământ preuniversitar sunt dotate cu sisteme de supraveghere video (1.854 în mediul urban şi 4.170 în mediul rural), numărul acestora fiind mai mare cu 5,5%, faţă de sfârşitul anului şcolar precedent.

La început de an şcolar, Direcţia de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a identificat 19.550 de unităţi şcolare - grădiniţe, şcoli gimnaziale, licee şi colegii (6.262 în mediul urban şi 13.228 în mediul rural), în cadrul cărora au fost înscrişi aproximativ 2.867.364 de elevi şi preşcolari.

Poliţia Română continuă acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ, menţionează sursa citată.

Măsurile sunt structurate pe trei paliere: prevenirea, prin acţiuni educative; verificarea modului de supraveghere, pază ?i acces în unităţile şcolare în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003; acordarea sprijinului de specialitate (activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin '112' şi combaterea absenteismului şcolar).

De asemenea, echipajele de poliţie rutieră vor acţiona, zilnic, pentru dirijarea/fluidizarea traficului pe principalele drumuri care converg către unităţile de învăţământ şi prevenirea accidentelor de circulaţie. AGERPRES

×