x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie International Medical Students’ Congress of Bucharest-UMF „Carol Davila”. Ediţia „George Emil Palade” reuneşte 770 de participanţi, din 22 de ţări

International Medical Students’ Congress of Bucharest-UMF „Carol Davila”. Ediţia „George Emil Palade” reuneşte 770 de participanţi, din 22 de ţări

05 Dec 2017   •   15:30
International Medical Students’ Congress of Bucharest-UMF „Carol Davila”.  Ediţia „George Emil Palade” reuneşte 770 de participanţi, din 22 de ţări

Inovaţie, Creativitate, Excelenţă. Trei coordonate care marchează anul acesta cel mai mare eveniment al cercetării ştiinţifice medicale studenţeşti din România, International Medical Students’ Congress of Bucharest – IMSC of Bucharest. Prima ediţie a acestui amplu eveniment ştiinţific, care poartă numele laureatului premiului Nobel, George Emil Palade, va reuni la Bucureşti, în perioada 6-10 decembrie, peste 770 de participanţi din 22 de ţări.

          International Medical Students’ Congress of Bucharest, organizat de către Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) este practic o încununare a rezultatelor remarcabile obţinute de-alungul celor XX de ediţii ale Congresului Naţional pentru Studenţi şi Tineri Medici, devenind astăzi, o extindere, la nivel internaţional, a abordării multidisciplinare din domeniul cercetării ştiinţifice medicale.

Cinci secţiuni ştiinţifice

Prin International Medical Students’ Congress of Bucharest, SSMB dorește să faciliteze și să înlesnească comunicarea dintre viitorii doctori, propunându-şi crearea unui mediu propice schimbului intercultural de informații, în care studenții pasionați și doritori de a se remarca în domeniul cercetării medicale își pot prezenta lucrările științifice, într-una dintre cele 5 secțiuni – Științe Medicale, Științe Chirurgicale, Științe Fundamentale, Poster, Pediatrie și Neonatologie. Totodată, câștigătorii vor avea posibilitatea de a-și publica lucrările integral în International Journal of Medical Students (IJMS), iar toate abstractele prezentate în cadrul congresului vor fi publicate într-un supliment al acestei prestigioase reviste ştiinţifice de profil.

  •  

Acreditat de către Colegiul Medicilor din România, evenimentul este dedicat studenţilor medicinişti, dar şi tinerilor medici şi va reuni la Bucureşti, participanţi din Regatul Unit, Ucraina, Turcia, Tunisia, Suedia, Sudan, Spania, Rusia, Portugalia, Polonia, Norvegia, Republica Moldova, Macedonia, Letonia, Iordania, Italia, Israel, Grecia, Germania, Bulgaria şi România.

 

154 de lucrări ştiinţifice, 20 de conferinţe, 84 de workshop-uri

 

Având o agendă bogată şi atractivă ( 20 de conferinţe-în 4 secţiuni , 84 de workshop-uri, 154 de lucrări ştiinţifice-în 5 secţiuni) International Medical Students’ Congress of Bucharest - Vicepreședintele Academiei Române, Acad. Ioanel Sinescu-Rectorul UMF „Carol Davila” din Bucureşti, Prof. dr. Fabio Santanelli di Pompeo - șeful departamentului de Chirurgie Plastică al Spitalului și Secretar General al Asociației Europene de Chirurgie Plastică, Conf. dr. Junjie Xiao , Departamentul de Cardiologie al Universităţii de Medicină Nanjing, China, Prof.dr. Dusko Kozic, Departamentul de Neuroradiologie, Facultatea de Medicină, Universitatea din Novi Sad, Serbia, Prof. dr. Thereza Christina Monteiro de Lima, Farmacologie, Universitatea din Santa Catarina, Brazilia, Dr. Igor Tudorache – Șef al Departamentului de Transplant Cardio-Pulmonar, Facultatea de Medicină din Hanover, Germania, Prof.dr. Daniel Coriu, Vicepreședintele Societății Române de Hematologie, Prof. dr. Simona Ruță, prodecan - UMF Carol Davila, Prof.dr. Bogdan-Ovidiu Popescu – Președintele Societății Române de Neurologie , Prof.dr. Cătălina Poiană – Președintele Colegiului Medicilor din București, precum şi Prof.dr. Cătălin Cîrstoiu, Decanul Facultăţii de Medicină a UMF „Carol Davila” din Bucureşti.

„Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila București este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România, având confirmarea susținută și permanentă a istoriei învățământului medical, a evoluției profesionale a absolvenților săi, unii dintre ei medici de renume, personalități ale lumii academice, personalități ale spațiului civic.Emblema spațiului nostru academic este George Emil Palade, Președinte de Onoare al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină și Fiziologie în anul 1974 alături de Albert Claude și Christian de Duve. Am hotărât ca după 20 de ediții naționale ale acestui eveniment, prima ediție internațională să poarte numele celui care a dus știința românească peste hotare și a format o legătură strânsă între medicina noastră și cea din occident” a declarat Prof.dr. Cătălin Cîrstoiu, Decanul Facultăţii de Medicină a UMF „Carol Davila” din Bucureşti.  Acesta a adăugat că „asemenea lui Palade, Facultatea de Medicină iși propune consolidarea legăturilor academice cu universitățile din țările vecine și facilitarea colaborării între acestea, oferind șanse egale celor aproape 6800 de studenți pe care îi pregătește. Într-un secol în care informațiile si posibilitățile de dezvoltare sunt nelimitate, importanța comunicării internaționale este incontestabilă”.

 

 

 

 După 20 de ani, IMSC of Bucharest

Congresul Național pentru Studenți și Tineri Medici (CNSTM), organizat cu succes în ultimii ani de către SSMB, trece anul acesta printr-o tranzitie spre congres internațional, transformându-se în International Medical Students’ Congress of Bucharest – IMSC of Bucharest. Preluat din 2004 de către Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), CNSTM a ajuns în decembrie 2016 la cea de-a XX-a ediție – numărând aproximativ 1000 de participanți ce au avut acces la peste 25 de conferințe și 50 de workshopuri. În urma acestui succes de care s-a bucurat CNSTM și a experienței acumulate în decursul edițiilor anterioare, comitetul de organizare, condus de Ana-Adelina Afetelor – Președinte al Congresului-, Ștefan-Viorel Rinu- Coordonator Administrativ- și Gheorghe Potlog – Coordonator Științific – a decis deschiderea porților CNSTM pentru studenții internaționali și organizarea în decembrie 2017 nu a celei de-a XXI ediții a CNSTM, ci a primei ediții IMSC of Bucharest, ediție ce poartă de altfel numele laureatului Premiului Nobel G. E. Palade.

Astfel, în perioada 6 - 10 decembrie 2017, SSMB organizează un congres bazat pe tradiția CNSTM, dar care intenționează să aducă nu numai nume sonore din lumea medicală românească, ci și din cea internaţională. IMSC of Bucharest își propune să-și focuseze conferințele pe abordarea multidisciplinară, oferindu-le studenților posibilitatea de a înţelege în profunzime un subiect, ascultând abordarea unei probleme din diferite perspective. Pe site-ul IMSC of Bucharest (http://ssmbucharest.ro) sunt puse la dispoziție informații referitoare la o serie de conferințe și workshopuri. IMSC of Bucharest promite evenimente medicale de calitate ce vor duce tradiția si renumele CNSTM mai departe, în speranța că în următorii ani va deveni un congres emblematic în domeniul medical.

International Medical Students’ Congress of Bucharest continuă tradiția a 20 de ediții ale Congresului Național Pentru Studenți și Tineri Medici. Misiunea noastră este de a crea o comunitate care va oferi mediul perfect pentru cercetare și învățare interculturală studenților avizi de a se dezvolta in domeniul medicinei. Așadar, programul științific din acest an se va concentra pe interdisciplinaritate. Această abordare planuiește să faciliteze învățarea practică analizând un subiect anume din diferite puncte de vedere. Mai mult de atat, menirea acestui eveniment științific include şi sporirea recunoașterii internaționale a sistemului medical românesc, întrucât majoritatea lectorilor, medici specialiști, și experți în științe ale domeniului medical, provin din țări recunoscute pentru excelența în medicină, ca de exemplu Germania, China, Grecia. Societatea Studenților în Medicină din Bucureşti vine în întâmpinarea celor peste 770 de participanți şi le urează un eveniment ştiințific cât mai productiv” a declarat Ana-Adelina Afetelor, Președinte al International Medical Students’ Congress of Bucharest.

 

 

Dacă ceremonia de deschidere a acestui amplu eveniment ştiinţific, International Medical Students’ Congress of Bucharest, va avea loc, miercuri, 6 decembrie, ora 18, la Crystal Pallace Ballrooms (Calea Rahovei, nr 198A, Bucureşti), locul central de desfăşurare al Congresului va fi în incinta Facultăţii de Medicină a UMF „Carol Davila” din bulevardul Eroii Sanitari nr 8.

 

×