x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Jean-Claude Juncker: Câteva sute de mii de bebeluşi sunt rezultatul direct al programului Erasmus

Jean-Claude Juncker: Câteva sute de mii de bebeluşi sunt rezultatul direct al programului Erasmus

12 Mai 2017   •   08:03
Jean-Claude Juncker: Câteva sute de mii de bebeluşi sunt rezultatul direct al programului Erasmus

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a precizat că un milion de studenţi europeni au ajuns să se căsătorească cu persoane cunoscute ca urmare a participării la programul Erasmus, iar că acest lucru a avut ca rezultat direct naşterea mai multor sute de mii de bebeluşi.

"Cred că până în prezent nouă milioane de studenţi au participat la programul Erasmus şi din aceste nouă milioane, un milion s-au şi căsătorit. Deci, în loc să se îndrăgostească de Europa, s-au îndrăgostit de un european. Şi câteva sute de mii de bebeluşi sunt, iată, rezultatul direct al programului Erasmus", a precizat el în cadrul unui dialog cu cetăţenii români, eveniment găzduit de Muzeul Naţional de Artă.

Întrebat care sunt perspectivele asupra finanţării programului Erasmus+, el a replicat că programului pentru tineret i-au fost alocaţi 6,4 miliarde de euro. A subliniat totodată că şi statele membre au datoria de a se ocupa de această categorie de vârstă şi că sarcina de a lansa politici pentru tineret nu revine exclusiv Comisiei Europene.

"Programul Erasmus este unul dintre cele mai mari succese politice ale Uniunii Europene şi va continua fără a fi privat de mijloace. Consiliul de miniştri a redus alocarea bugetară, însă eu aş fi vrut ca statele membre să nu limiteze acest succes al Uniunii Europene. Practic, programul Erasmus a fost apoi lărgit la Erasmus+, incluzând în prima etapă a programului ucenicii şi ucenicia pe termen mai lung. Îmi doresc ca acest program să fie extins şi la liceeni, astfel încât aceştia să aibă posibilitatea să studieze în ţările europene, pentru a simţi parfumul Europei", a mai precizat el. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: jean-claude juncker erasmus