x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Lege nouă a educaţiei, până la finalul anului

Lege nouă a educaţiei, până la finalul anului

16 Feb 2017   •   18:30
Lege nouă a educaţiei, până la finalul anului
Sursa foto: DIANA OROS

Până la sfârşitul anului 2017 va fi aprobată de Parlament o nouă lege a educaţiei naţionale, aşa cum este menţionat în programul de guvernare, a declarat, ieri, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase.

“Până la sfârşitul anului 2017, trebuie să avem o nouă lege a educaţiei naţionale. În acest context, Consiliul Naţional al Rectorilor şi alte consorţii universitare vor fi invitate la un dialog pe această temă şi în acelaşi timp comisiile parlamentare de educaţie din Parlamentul României care sunt abilitate să producă această lege”, a declarat ministrul Pavel Năstase, într-o conferinţă de presă, precizând că noua lege va prelua din actuala legislaţie a Educaţiei “tot ceea ce este corect, obiectiv şi care va conduce spre obiectivele asumate”.

Tot în acest an, vor începe construcţiile pentru 500 de creşe şi grădiniţe, sumele necesare fiind cuprinse în buget. De asemenea, potrivit ministrului, vor fi construite şi 30 de cămine studenţeşti pentru care au fost deja realizate studiile necesare. “Aceste investiţii se vor derula prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Beneficiar va fi Ministerul Educaţiei Naţionale”, a afirmat Pavel Năstase.

Ultima schimbare adusă Legii educaţiei a avut loc în mandatul lui Adrian Curaj, atunci când a fost introdusă obligativitatea clasei zero.

×