x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Magna cum laude pentru 1.580 de absolvenţi ai UMF “Carol Davila” din Bucureşti

Magna cum laude pentru 1.580 de absolvenţi ai UMF “Carol Davila” din Bucureşti

25 Sep 2016   •   13:23
Magna cum laude pentru 1.580 de absolvenţi ai  UMF “Carol Davila” din Bucureşti
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Cu doar câteva zile înaintea deschiderii noului an universitar, se încheie ciclul festivităţilor de absolvire 2016 a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. După ce, luna aceasta s-au derulat manifestări similare ale absolvenţilor facultăţilor de Farmacie, Medicină Dentară, Moaşe şi Asistenţă Medicală, cea de-a IV-a festivitate aparţine absolvenţilor Facultăţii de Medicină. Cele patru facultăţi ale UMF “Carol Davila” din Bucureşti numără anul acesta 1.580 de absolvenţi.

Intitulată generic “Thoma Ionescu”, promoţia 2016 a Facultăţii de Medicină a UMF „Carol Davila” îşi va etala cei 898 de licenţiaţi, luni, 26 septembrie, ora 12, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti în prezenţa unui distins auditoriu şi, împreună, vor face să răsune încă o dată Gaudeamus Igitur. Totodată, rectorul prestigioasei instituţii de învăţământ, Acad. I.Sinescu va acorda magna cume laude promoţiei ce poartă numele întemeietorului şcolii româneşti de anatomie şi chirurgie „Thoma Ionescu”, făcând încă o dată apel la memoria colectivă în ceea ce priveşte rolul şi importanţa cercetării ştiinţifice medicale, pe care reputatul profesor le-a avut şi impregnat în dezvoltarea medicinei româneşti. „Mai mult sau mai puţin sinuos, am parcurs împreună cei şase ani de studiu ai facultăţii de medicină, dar vă amintesc că adevărata responsabilizare a dumneavoastră în împlinirea profesională, abia de acum începe, iar faptul că reprezentaţi promoţia „Thoma Ionescu”, vă aduce o obligaţie în plus în ceea ce priveşte performanţa în medicina românească, iar următoarea treaptă din ierarhia valorii în medicină, pe care sunt sigur că veţi urca, o reprezintă examenul de rezidenţiat” le transmite tinerilor absolvenţi, Acad. I.Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” Bucureşti.

La rândul său, Paula Enache, şef de promoţie 2016-Facultatea de Medicină a declarat că “în urmă cu şase ani începeam facultatea de medicină cu numeroase visuri şi aşteptări. Deşi nu toate lucrurile au fost aşa cum am sperat, pot spune că a fost o perioadă frumoasă în care am trăit numeroase experienţe care au contribuit la dezvoltarea mea ca om, precum şi ca viitor medic. Deşi a fost nevoie să fac uneori compromisuri în plan personal pentru a fi cât mai bună în plan profesional, sunt convinsă că în viitor se va dovedi că a meritat prin satisfacţiile pe care pe care le aduce exercitarea profesiei de medic la un nivel cât mai înalt”. Aceasta a adăugat că ”acum mă pregătesc pentru examenul de rezidenţiat în România, dar la fel ca şi alţi colegi , nu exclud ca în viitor să profesez cel puţin pentru o perioadă în străinătate pentru a avea acces la anumite oportunităţi, care din păcate în ţară nu există. Oportunităţile limitate de dezvoltare profesională şi perspectivele reduse de a profesa în spitalul în care te-ai pregătit ca rezident descurajează planurile oricărui tânăr medic de a rămâne în ţară”.

Alexandra Tulceanu, şeful promoţiei 2016 a facultăţii de Medicină Dentară a UMF „Carol Davila” a subliniat că “aceşti 6 ani petrecuti în cadrul UMF "Carol Davila", reprezintă pentru mine primul pas în cariera de medic stomatolog şi marchează o perioadă frumoasă din viaţa mea. Pe parcursul acestor ani am învăţat să învăţ, m-am maturizat şi am cunoscut oameni minunaţi, atât profesori cât şi colegi. Sunt bucuroasă că am facut parte din acestă comunitate, iar acum, ca absolvent, îmi doresc ca în viitoarea mea carieră să trec cu brio examenul zilnic din faţa pacientului. De asemenea, vreau ca în practica medicală să acord o atenţie sporită prevenţiei şi promovării unui stil de viaţă sănătos”

Reprezentanta celor 265 de absolvenţi ai Facultăţii de Farmacie a UMF “Carol Davila”, din poziţia de şef de promoţie 2016, Liliana Costea a ţinut să precizeze că „mă bucur și mă simt onorată să reprezint promoția 2016 a Facultății de Farmacie. Au fost cinci ani de studiu dificili, dar frumoși în care am acumulat cunoștințe, împliniri, satisfacții, amintiri plăcute și prietenii pentru toată viața. Le mulțumesc domnilor profesori care ne-au fost îndrumători și care au pus bazele piramidei profesionale, pe care fiecare dintre noi o vom clădi în continuare de-a lungul experienței pe care o vom deprinde”. Aceasta a adăugat că „sper că vom reuși să demonstrăm că merităm cu adevărat respectul și încrederea care ni se cuvin ca specialiști în domeniul medicamentului. Consider că este absolut necesar să construim punți de legătură solide între medic și farmacist, să consolidăm comunicarea și colaborarea care ar trebui să fie foarte strânse, deoarece avem același țel: binele pacientului”.

Şef al promoţiei 2016 a Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală(FMAM), departamentul Asistenţă Medicală Generală, Florentina Raluca Manole a precizat că „ atunci când am făcut alegerea UMF – FMAM AMG, am ştiut că voi urma cursurile unei  universităţi de prestigiu, că nu va fi uşor, dar că la sfârşit voi fi multumită de alegerea mea. Faptul că am avut cea mai mare medie a promoţiei 2016, Asistenţă Medicală Generală,  reprezintă o satisfacţie personală şi o dovadă a faptului că seriozitatea, strădania şi studiul sunt răsplătite într-o instituţie corectă. La fel ca majoritatea colegilor mei, îmi doresc să practic această profesie în ţară, dar nu exclud nici alternativa unei colaborări în străinătate”.

Cele patru facultăţi ale UMF “Carol Davila” din Bucureşti numără anul acesta 1.580 de absolvenţi: Facultatea de Medicină-898 absolvenţi(absolvenţi români 753, absolvenţi străini 54, absolvenţi ai modulului de engleză 91), Facultatea de Farmacie-265 absolvenţi ( absolvenţi români 237, absolvenţi străini 28), Facultatea de Medicină Dentară-279 absolvenţi ( absolvenţi români 239, absolvenţi străini 40).

“Toţi aceşti tineri absolvenţi merită felicitaţi sincer pentru devotamentul şi abnegaţia de care au dat dovadă pe întreg parcursul anilor de studiu şi să sperăm, că societatea românească în ansamblul ei, îi va aprecia, încuraja şi sprijini în dezvoltarea lor profesională, păstrându-i în ţară ca pe un bun de o valoare deosebită” a precizat, Acad.I.Sinescu, Rectorul UMF „Carol Davila” Bucureşti.


În 1857 Carol Davila in colaborare cu Nicolae Kretzulescu înființează Şcoala Naţionala de Medicina şi Farmacie. Cea mai veche universitate de medicină și farmacie din țară a fost, încă de la început, recunoscută în Franța și Italia, unde s-au format cu precădere primii profesori. Dedicați îndeplinirii misiunii instituției de formare și perfecționare a resurselor umane înalt calificate în domeniul medical, de a promova cercetarea științifică, spiritul și gândirea critică, membrii comunității academice se remarcă prin realizări de ordin profesional și social. De-a lungul timpului, membrii corpului academic al Universității au fost recunoscuți drept personalități ale lumii medicale românești și internaționale.

 

×
Subiecte în articol: carol davila