x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministerul Educației a publicat calendarul Evaluării Speciale 2016

Ministerul Educației a publicat calendarul Evaluării Speciale 2016

11 Apr 2016   •   19:00
Ministerul Educației a publicat calendarul Evaluării Speciale 2016
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Elevii olimpici de clasa a VIII-a vor putea susține Evaluarea Națională în perioada 7-9 iunie, la București.


Calendarul examenelor a fost publicat de Ministerul Educației pe portalul instituției. Astfel că examenele vor avea loc în perioada 7-8 iunie, la București însă locul desfășurării va fi comunicat la o dată ulterioară de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București.


Înscrierile olimpicilor la Evaluarea Națională vor avea loc pe 6 iunie, pe 7 iunie are loc proba scrisă la Limba și literatura română, pe 8 iunie are loc proba scrisă de la Matematică, iar pe 9 iunie are loc proba scrisă la Limba și literatura maternă pentru minoritățile naționale.


Rezultatele examinării vor fi publicate pe 9 iunie până la ora 18:00, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între orele 18:00 - 20:00. Rezolvarea se va face pe 10 iunie, iar afișarea rezultatelor finale se va face în aceeași zi.


La sesiunea specială pot participa numai absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2015-2016, care fac parte din loturile naționale de pregătire pentru competițiile internaționale pe discipline școlare.

×