x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministerul Educaţiei a publicat modelele de teste pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Ministerul Educaţiei a publicat modelele de teste pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

30 Mar 2020   •   17:36
Ministerul Educaţiei a publicat modelele de teste pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Modelele de teste pentru Evaluarea Naţională şi bacalaureat au fost publicate pe site. Baremele de evaluare şi de notare vor fi publicate vineri, rolul acestora fiind de autoevaluare şi calibrare a modului în care au fost redactate răspunsurile.

În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susţinerii examenelor naţionale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat modele de teste destinate elevilor care vor susţine examenele de Evaluare Naţională 2020 şi Bacaluareat 2020.

Resursele de antrenament tip test, realizate împreună cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, respectă modelul subiectului de examen. Obiectivul acestora este acela de a exersa în această săptămână şi de a continua efortul în vederea obţinerii unor rezultate bune la viitoarele examene.

Baremele de evaluare şi de notare vor fi publicate pe acelaşi site, vineri, 3 aprilie. Rolul acestora este de autoevaluare şi calibrare a modului în care au fost redactate răspunsurile.

Este vorba despre teste la limba română, limba maternă şi matematică pentru elevii de clasa a VIII-a care vor susţine Evaluarea Naţională, şi teste de pregătire la mai multe discipline pentru examenul de Bacalaureat 2020.

Acestea sunt găsite pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/.

Totodată, în cadrul emisiunilor Teleşcoala vor fi prezentate unele soluţii ale acestor teste de antrenament, cu explicaţiile necesare pentru a înţelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare şi de notare”, potrivit comunicatului.

 

Sursa: Mediafax

×