x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Nouă echipe de liceeni în finala competiţiei naţionale de rovere Exo-RO 2017

Nouă echipe de liceeni în finala competiţiei naţionale de rovere Exo-RO 2017

22 Noi 2017   •   16:18
Nouă echipe de liceeni în finala competiţiei naţionale de rovere Exo-RO 2017

Nouă echipe de elevi români vor concura, în perioada 24 - 26 noiembrie, în finala Competiţiei Naţionale de Rovere 
(vehicule de explorare spaţială la suprafaţa unei planete sau satelit natural) Exo-RO, care va avea loc la Târgu Ocna, în judeţul Bacău. 

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Spaţiale Române, echipele vor prezenta şi testa roverele de mici dimensiuni pe care le-au construit în perioada octombrie - noiembrie. 

"Fiecare echipă a pregătit un rover care trebuie să îndeplinească o misiune ştiinţifică principală ce constă în deplasarea telecomandată până la un punct fix şi măsurarea parametrilor: presiunea atmosferică, temperatura mediului înconjurător, diferenţa de altitudine şi transmiterea de imagini către staţia de bază. Departajarea echipelor se va face şi prin felul în care este îndeplinită misiunea ştiinţifică secundară, definită de fiecare echipă în parte, ce le va testa îndemânarea şi competenţa", se arată în comunicat. 

Evaluarea echipelor se va face după următoarele criterii: valoarea educaţională (20%), realizările tehnice (40%), lucrul în echipă şi prezentarea proiectului (10%) şi proba practică (traseul) (30%). 

Proba practică va avea loc la Salina Târgu Ocna, iar prezentările finale şi festivitatea de premiere au loc duminică. 

Aflat la cea de-a doua ediţie, concursul Exo-RO este o acţiune organizată în contextul colaborării dintre Ministerul Educaţiei Naţionale şi Agenţia Spaţială Română (ROSA) în vederea utilizării conceptului de "spaţiu cosmic" drept un context creativ pentru predarea şi învăţarea disciplinelor cuprinse în sfera STEM în instituţiile de învăţământ preuniversitar din România. 

Competiţia este organizată de Agenţia Spaţială Română (ROSA) şi Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială - România (ESERO România), alături de Consiliul Judeţean Bacău în calitate de partener al evenimentului şi cu sprijinul Salinei Târgu Ocna şi al Primăriei Târgu Ocna. AGERPRES

×