x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Patru medalii pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

Patru medalii pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

30 Aug 2017   •   20:19
Patru medalii pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

Lotul olimpic al României a obţinut la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO) două medalii de aur, una de argint şi una de bronz - cel mai bun rezultat din istoria participării la această competiţie.

Potrivit unui comunicat al MEN, medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Sandu (clasa a X-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi Ştefan-Răzvan Bălăucă (clasa a XI-a/Colegiul Naţional ''Mihai Eminescu'' din Botoşani). Irina Mălina Strugaru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi) a obţinut o medalie de argint, iar George-Valentin Datcu (clasa a X-a/Colegiul Naţional ''Mihai Viteazul'' din Ploieşti) a fost medaliat cu bronz.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiţie în cadrul căreia concurenţii susţin individual o probă teoretică şi una practică.

"Pentru a încuraja colaborarea între elevii din ţările participante, se organizează echipe internaţionale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică şi sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluţii pentru ameliorarea problemelor din acea zonă. În această secţiune a concursului, trei elevi români (Irina Mălina Strugaru, Andrei Sandu şi George Valentin Datcu) s-au clasat, cu echipele internaţionale din care au făcut parte, pe locurile 1 şi 2", afirmă sursa citată.

La a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată la Nisa, în perioada 21 - 30 august, au participat 120 de elevi din 29 de ţări. AGERPRES

×