x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Peste 6.000 de locuri, la admiterea în Universitatea Politehnica Bucureşti

Peste 6.000 de locuri, la admiterea în Universitatea Politehnica Bucureşti

24 Iun 2018   •   10:59
Peste 6.000 de locuri, la admiterea în Universitatea Politehnica Bucureşti

Pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2018-2019, la Universitatea Politehnica din Bucureşti au fost scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, 6.045 de locuri, dintre care 1.075 de locuri cu taxă. Concursul ce vizează ocuparea acestora se va desfăşura, pentru trei dintre facultăţile UPB, chiar în momentul înscrierii, iar pentru celelalte 12, în perioada 16-17 iulie.

 

Înscrierile candidaților pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2018-2019, la Universitatea Politehnica din Bucureşti au fost programate pentru  perioada 9-14 iulie 2018, acestea urmând să se facă la secretariatul facultăților pentru care concurenţii optează. Dacă taxa de înscriere în examen este anul acesta 125 lei, pentru cele 1.075 de locuri suplimentare aceasta a fost stabilită la 5.000 de lei/an pentru facultăţile cu predare în limbi străine şi la 4.500 lei/an , pentru celelalte facultăţi.

 

Examen scris sau test grilă şi interviu

 

Pentru concursul de admitere la studiile de licență pentru Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor şi Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor candidaţii vor susţine TESTUL GRILĂ și interviul chiar în momentul înscrierii, zilnic între orele 09:00 - 16:00, în perioada 9-14 iulie. În ceea ce priveşte, candidaţii înscrişi la examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2018-2019, pentru celelalte 12 facultăţi ale UPB, aceştia  vor susţine  două probe scrise , în zilele de 16 și 17 iulie 2018, începând cu ora 10:00, cu o durată de maximum 2 ore.Mai multe detalii legate de distribuirea locurilor pe fiecare dintre cele 15 facultăți ale universității găsiți la www.upb.ro/admitere/admitere-licenta/. În plus, toate informațiile necesare realizării etapelor de înscriere şi concurs pot fi accesate la adresa www.admitere.pub.ro, dar și pe site-ul oficial al universității, www.upb.ro, la secțiunea Admitere licență.

 

 

Candidaţii UPB , cazare gratuită pentru toată perioada concursului

 

Între 2 și 14 iulie 2018, Universitatea POLITEHNICA din București va asigura, gratuit, un program intensiv de cursuri de pregătire la următoarele materii: matematică, fizică și chimie. Programul detaliat al acestora se regăsește la www.upb.ro/admitere/admitere-licenta/cursuri-pregatire-admitere/. Tot în regim gratuit, UPB va asigura cazare pentru toți candidații din provincie care vor solicita acest lucru, precum și pentru un însoțitor al acestora, în perioada 14-21 iulie 2018. Candidații pot beneficia de cazare pe baza prezentării, la administrația căminului, a actului de identitate și a legitimației de concurs primită în momentul înscrierii la secretariatul facultății pentru care au optat. În prezent, prin cele 15 facultăţi ale sale, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti şcolarizează un număr de peste 30.000 de studenţi, dintre care 6.000 vor  accede în vara acestui an, pentru prima oară, pe treptele universităţii. De asemenea, UPB ocupă locul 22 la nivelul Europei de Sud-Est. Ierarhizarea a fost realizată de către SCImago Institutions Rankings, una dintre cele mai cunoscute resurse de ierarhizare a universităților la nivel mondial.

×