x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Pregătiri pentru Bacalaureat 2018: două luni până la probele scrise

Pregătiri pentru Bacalaureat 2018: două luni până la probele scrise

21 Apr 2018   •   14:55
Pregătiri pentru Bacalaureat 2018: două luni până la probele scrise

Mai sunt două luni până la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2018. Aproape 150 de mii de candidaţi urmează să dea probele scrise.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, examenul de Bacalaureat, prima sesiune, se va desfăşura în perioada 25 - 28 iunie.

Elevii de clasa a XII-a care sunt înscrişi la Bac vor termina şcoala pe 25 mai. Vor avea astfel o lună la dispoziţie pentru a se pregăti pentru examenul maturităţii.

Prima probă scrisă pe care o vor da va fi cea la limba şi literatura română, pe 25 iunie. O zi mai târziu, pe 26 iunie, candidaţii care au urmat un liceu într-o limbă a minorităţilor naţionale vor da proba scrisă la limba maternă.

Pe 27 iunie, toţi candidaţii înscrişi la Bac vor da proba obligatorie a profilului. Prima sesiune a examenului se va încheia cu proba la alegere a profilului şi specializării, care va avea loc pe 28 iunie.

Odată cu terminarea probelor, urmează punctul culminant, când sunt anunţate rezultatele la Bacalaureat 2018. Notele vor fi afişate pe 4 iulie, iar candidaţii nemulţumiţi vor putea depune contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 9 iulie.

Tinerii care nu au putut beneficia de prima sesiune mai au o şansă la finalul verii, când va începe cea de-a doua sesiune de Bac 2018, pe 20 august.

×
Subiecte în articol: bacalaureat 2018