x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Premierul a cerut Ministerului Educației să înceapă demersurile pentru realizarea manualelor pentru anul viitor

Premierul a cerut Ministerului Educației să înceapă demersurile pentru realizarea manualelor pentru anul viitor

27 Sep 2017   •   16:22
Premierul a cerut  Ministerului Educației să înceapă demersurile pentru realizarea manualelor pentru anul viitor

Prim-ministrul Mihai Tudose a solicitat, miercuri, Ministerului Educaţiei Naţionale să înceapă demersurile pentru realizarea manualelor pentru anul viitor.

"Nu vreţi să fiţi de acord să începeţi de astăzi, de astăzi, nu de mâine, demersurile pentru manualele de anul viitor, cu legea manualului unic?", l-a întrebat premierul pe Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, la începutul şedinţei de Guvern.

Secretarul de stat a precizat că legea manualului se află în dezbatere publică.

"Legea manualului este postată în dezbatere publică pe site-ul ministerului încă de ieri. Aşteptăm observaţii de la toţi cei interesaţi pe această lege, urmând ca, respectând procedurile privind transparenţa, în momentul în care vom definitiva această lege, să venim cu ea", a spus Paraschiv.

"O să avem din nou trei manuale de sport, alternative? Da sau nu? (...) Şi tot aşa cu editurile, zece ani în contestaţii, licitaţii sau vă gândiţi la o soluţie?", a continuat Tudose.

Paraschiv a răspuns că se caută "o soluţie şi în această direcţie".

"Avem o ordonanţă de urgenţă la care trebuie să mai lucrăm un pic, ordonanţă de urgenţă prin care Editura Didactică şi Pedagogică să gestioneze această activitate de editare a manualelor iar imprimarea lor să se facă fie prin Imprimeria Naţională (...) sau prin intermediul Monitorului Oficial", a explicat secretarul de stat în MEN. AGERPRES

×
Subiecte în articol: manualelor pentru anul viitor.