x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Profesorii îşi cerşesc salariile la Ministerul Educaţiei

Profesorii îşi cerşesc salariile la Ministerul Educaţiei

de George Hălărescu    |    16 Feb 2018   •   13:01
Profesorii îşi cerşesc salariile la Ministerul Educaţiei
Sursa foto: DIANA OROS

Cadrele didactice ameninţă cu greva generală, dacă plata salariilor va mai fi întârziată. Banii trebuiau să vină pe 14 februarie, însă în unele școli nu e sigur nici că vor ajunge lunea viitoare. Ministerul Educaţiei se scuză şi spune că această problema a apărut pentru că softul de salarizare nu a fost actualizată.

De teamă că întârzierea plăţii salariilor va deveni o regulă, sindicaliştii din Educaţie au mers la ministerul de resort pentru explicaţii. Ei au anunțat că vor face grevă generală şi că vor boicota examenul de Bacalaureat, dacă problemele nu vor fi rezolvate. Profesorii au cerut suplimentarea numărului de posturi din inspectoratele şcolare cu personal care lucreze în departamentul de contabilitate-salarii, pentru ca aceste situaţii să nu se mai repete. La minister li s-a promis că propunerea va fi analizată şi că motivele întârzierii sunt legate de upgrade-ul realizat la platforma de salarizare. În Bucureşti sunt puţine unităţi de învăţământ în care s-a făcut plata salariilor. Preşedintele FSLI Sector 1, Sorin Dragne, a declarat că doar profesorii de la câteva unităţi din sectorul 1 şi-au primit banii, dar "sunt sectoare cum ar fi 3 sau 5, în care nicio unitate de învăţământ nu are banii pe card, chiar dacă liniile de finanţare au început să fie procesate de miercuri." El a mai adăugat că unii profesori ar putea primi banii astăzi sau cel târziu luni. Salariile cadrelor didactice ar fi trebuit să fie plătite pe data de 14 februarie.

În fața Ministerului Educației zeci de profesori au organizat, ieri, un  protest spontan. Ei au spus că sunt nemulţumiţi că pentru a doua lună consecutiv le este întârziată plata salariilor.

×