x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie România, pe locul al doilea la Campionatul European de Securitate Cibernetică din Spania

România, pe locul al doilea la Campionatul European de Securitate Cibernetică din Spania

02 Noi 2017   •   16:44
România, pe locul al doilea la Campionatul European de Securitate Cibernetică din Spania

România a câştigat locul secund la Campionatul European de Securitate Cibernetică, ce a avut loc în Spania, la Malaga, a anunţat, joi, Bitdefender, a cărui echipă de experţi i-a "antrenat" pe componenţii echipei naţionale. 

În competiţia derulată în Spania, unde au luat startul 15 ţări, România şi-a egalat performanţa de la ediţia precedentă, când s-a clasat tot pe poziţia a doua, însă dintr-un total de zece ţări participante. 

Pe prima poziţie a clasamentului ediţiei din 2017 s-a clasat ţara gazdă, Spania. 

"Pentru al doilea an la rând, România ocupă un loc pe podiumul european al uneia dintre cele mai dure competiţii în securitate informatică, surclasând ţări cu reputaţie în domeniu precum Italia, Norvegia, Anglia, Danemarca şi Germania. Bitdefender sprijină formarea profesională a tinerilor care vor constitui viitoarea generaţie de specialişti în securitate IT, esenţială la nivel strategic pentru toate statele", susţine Cătălin Cosoi, şef strategii securitate în cadrul Bitdefender. 

Potrivit sursei citate, selecţia echipei naţionale pentru competiţia europeană European Cyber Security Championship 2017 a fost realizată de Serviciul Român de Informaţii (SRI) împreună cu Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANNSI).   

Campionatul acoperă domenii, precum securitate web, securitate mobilă, puzzle-uri criptografice, inginerie inversă şi investigaţii. La competiţie pot participa tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 30 de ani, care nu deţin o diplomă de master în domeniul securităţii cibernetice sau similar, nici certificări sau cursuri în acest domeniu.AGERPRES

×