x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Schimbări majore în Educaţie. Ce alte materii ar putea fi studiate la liceu

Schimbări majore în Educaţie. Ce alte materii ar putea fi studiate la liceu

02 Ian 2018   •   14:13
Schimbări majore în Educaţie. Ce alte materii ar putea fi studiate la liceu

Schimbări majore în Educaţie. Ministerul vrea să taie din orele liceenilor. Astfel, elevii din clasele terminale ar urma să facă mai puține ore de limbă străină, dar mai multe ore de sport.

Liceenii ar putea studia Teoria cunoaşterii, Inteligenţă ecologică, Finanţe personale, Fotografie digitală sau Public speaking, drept opţionale, potrivit planurilor-cadru pentru învăţământul liceal, lansate în consultare publică de Ministerul Educaţiei.

 

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (ISE) au lansat o primă etapă a procesului de consultare publică privind planurile-cadru pentru învăţământul liceal, filiera teoretică, prin prezentarea a trei variante.

„Toate cele trei variante au urmărit eliminarea unor incoerenţe/dezechilibre existente în planurile actuale şi dezvoltarea ocaziilor de învăţare semnificative din perspectiva aşteptărilor elevilor care au optat pentru un anumit profil/specializare. Principiul urmărit a fost acela de a asigura un trunchi comun până la clasa a X-a, care să permită tuturor elevilor care vor finaliza învăţământul obligatoriu deţinerea la nivel funcţional a celor opt competenţe-cheie”, conform argumentelor pentru planurile-cadru puse în dezbatere.

Antena 3

×
Subiecte în articol: materii liceu studiu