x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu: Anul școlar nu va mai suferi modificări

Sorin Cîmpeanu: Anul școlar nu va mai suferi modificări

25 Mar 2021   •   11:33
Sorin Cîmpeanu: Anul școlar nu va mai suferi modificări
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, joi, că anul școlar nu va mai suferi modificări.

Examenele naționale se vor desfășura după calendarul deja anunțat, declară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

După ședința Comitetului pentru Dialog Social, Sorin Cîmpeanu a anunțat că există 10 concluzii.

Printre acestea, s-a stabilit că examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat, respectiv 22 - 25 iunie pentru probele scrise ale Evaluării Naționale și 28 iunie 1 iulie pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Probele de competențe de la Bacalaureat vor fi echivalate.

Pentru clasele terminale structura anului școlar nu va suferi suferi niciun fel de modificare, nici din perspectiva activității didactice, nici din perspectiva vacanței și nici din perspectiva examenelor naționale, a spus ministrul.

Celelalte clase vor intra în vacanță de primăvară în perioada 4 aprilie – 2 mai, în timp ce clasele terminale vor avea vacanță pentru sărbătorile Pascale catolice între 2 și 11 aprilie și pentru sărbătorile Pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai.

 

1. Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut. la examenul de bacalaureat probele de comeptență vor fi echivalate.

2. Structura anului școlar nu va suferi nicio modificare pentru clasele terminale, care termină vacanța pe 9 mai. Pentru celalalte clase se face punte între cele două vacanțe de paște, între 2 aprilie și 4 mai.

3. În perioada 12-30 aprilie elevii din clasele terminale participă la cursuri online.

4. Semestrul al doilea se încheie pe 25 iunie.

5. Având în vedere reducerea cu o săptămână a semestrului al doilea, se pot comprima acele activități de evaluare și încheierea situației școlare, astfel că nu va fi nevoie de recuperări, datorită efortului cadrelor didactice și a faptului că nu se dau tezele semestriale.

6 Evaluarea națională pentru clasa a doua se reprogramează în luna mai.

7 Pentru localitățile carantinate, simulările se vor organiza după ieșirea din carantină.

8 Programul național de acțiuni remediale se va organiza în întreaga perioadă în care există actiități didactice, doar până la pragul de infectare de 6 la mia de locuitori.

9 Alături de vaccinare, testarea este un element absolut esențial în școli și sunt absolut convins că problema testării în școli va fi rezolvată extrem de rapid.

10 Se renunță la săptămâna „Școala altfel”."

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu