x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu spune că examenele naționale ar putea fi lăsate exact la datele planificate. Anul școlar ar urma să fie prelungit cu o săptămână

Sorin Cîmpeanu spune că examenele naționale ar putea fi lăsate exact la datele planificate. Anul școlar ar urma să fie prelungit cu o săptămână

24 Mar 2021   •   15:40
Sorin Cîmpeanu spune că examenele naționale ar putea fi lăsate exact la datele planificate. Anul școlar ar urma să fie prelungit cu o săptămână

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, miercuri, că atât Bacalaureatul, cât și Evaluarea Națională ar putea fi susținute la datele planificate, iar semestrul al II-lea va fi prelungit cu o săptămână, de pe 18 iunie pe 25 iunie.

Cîmpeanu a mai precizat că propunerea făcută marți poate fi modificată în urma consultărilor cu reprezentanții sindicatelor, elevilor și părinților.

Propunerile alternative ar trebuie să țină cont de păstrarea vacanței de primăvară în perioada 2 aprilie – 4 mai, întrucât aceasta este o solicitare susținută de considerente epidemiologice, a mai spus ministrul Educației.

„Propun o variantă în care să rămânem cu toate examenele naționale la locul lor, fără nicio modificare, să scurtăm semestrul II cu o săptămână", a explicat Cîmpeanu, pentru edupedu.ro.

În plus, Cîmpeanu a precizat că joi, 25 martie, organizează la Ministerul Educației o ședință a Comitetului de Dialog Social la care participă reprezentații sindicatelor, ai elevilor și ai părinților şi este deschis la modificări care să fie în interesul elevilor.

×