x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Studenții, sprijiniți prin donații, pentru a crea tehnologie de ultimă generație

Studenții, sprijiniți prin donații, pentru a crea tehnologie de ultimă generație

de Diana Scarlat    |    08 Mar 2017   •   07:14
Studenții, sprijiniți prin donații, pentru a crea tehnologie de ultimă generație

Una dintre universitățile particulare din România a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru studenții care își pregătesc lucrările de licență bazate pe cercetare în domeniul tehnologiei. Pentru că universitățile particulare funcționează în România ca fundații, conducerea universității Hyperion a lansat o campanie care să-i sprijine pe tinerii specialiști să-și pregătească lucrări de licență cât mai bune, dar și pentru a putea pune la dispoziția societății românești invențiile lor de ultimă oră, în materie de tehnologie. Astfel, donațiile primite de fundație sunt direcționate către cercetarea științifică, iar rezultatele cercetării studenților sunt vin imediat în sprijinul românilor.

„Mulți studenți pasionați de cercetare și inovare, care vor să aducă o îmbunătățire lumii noastre, își dau toți banii de chirie sau mâncare pe aparatură scumpă, pentru a-și termina lucrarea de licență. Pentru căle pasă de impactul pe care il pot crea în lume cu invențiile lor! Universitatea Hyperion a realizat proiecte Hi-Tech foarte importante, atât pentru studenți, cât și pentru domeniul inovării în tehnologie. Pentru a-i încuraja să nu renunțe la proiectele lor, am hotărât să lansăm o campanie pentru a colecta impozitele pe venit sau pe profit, ale persoanelor fizice și ale firmelor. Practic, cei care își direcționează 2% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit, pentru a sprijini această inițiativă, nu dau niciun ban de la ei, dar pot sprijini invenții importante în tehnologie”, explică rectorul universității, prof. univ. dr. Sever Spânulescu.

Profesorul Sever Spânulescu vine în sprijinul tinerilor cercetători din domeniul tehnologiei și cu propriile studii. Luni, 6 martie 2017, rectorul a lansat cel mai recent studiu – „Procesarea Semnalelor”, lucrarea oferind soluții pentru nevoile actuale ale studenților de la facultățile de Fizică, Automatică, Electrotehnică, Electronică și Tehnologia informaţiei. “Era nevoie de această lucrare, datorită evoluției tehnologice rapide și a schimbărilor la nivelul teoriei și procesării semnalelor.

Disciplina “Procesarea Semnalelor” are o tradiţie îndelungată în Universitatea Hyperion, şi împreună cu „Teoria sistemelor” completează pregătirea teoretică a viitorilor ingineri şi fizicieni, asigurându-le competitivitatea într-un domeniu cu mare dinamică şi importanță socială.

Lucrarea prezintă, într-o manieră cursivă şi accesibilă, atât bazele matematice, cât şi o serie de aplicaţii de vârf, condensate într-un volum limitat rezonabil la programa analitică a unui singur semestru, acoperind totuşi esenţialul necesar unor viitoare abordări de mare specialitate în temele de cercetare, proiectare și dezvoltare pe care absolvenţii le vor întâlni în carieră”, explică autorul.

În carte sunt date o serie de exemple de programe pentru implementarea formulelor demonstrate, scrise într-un limbaj intuitiv (Wolfram Mathematica), al căror algoritm este uşor de parcurs şi de adaptat în alte limbaje de programare. Acestea explică suplimentar, intuitiv şi concret, demonstraţiile matematice, ajută la fixarea lor şi încurajează experimente proprii ale cursantului. Sunt incluse de asemenea şi o serie de contribuţii originale ale autorului, precum şi altele care reflectă starea actuală a cercetărilor în domeniu, simplificate didactic.

 

 

×