x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie UNICEF: Închiderea școlilor din cauza pandemiei va avea efecte negative pe termen lung

UNICEF: Închiderea școlilor din cauza pandemiei va avea efecte negative pe termen lung

28 Iul 2021   •   09:03
UNICEF: Închiderea școlilor din cauza pandemiei va avea efecte negative pe termen lung
Sursa foto: Lucian Alecu

Din cauza pandemiei de COVID-19 au fost închise școlile iar acest lucru ar putea avea efecte foarte grave pe termen lung asupra copiilor, arată Fondul ONU pentru copii UNICEF, citat de AFP.

În prezent, circa 600 de milioane de copii din întreaga lume nu urmează cursuri. În această cifră nu sunt incluși elevii aflați în vacanța de vară, potrivit purtătorului de cuvânt al UNICEF, James Elder.

"Educaţia, siguranţa, prietenii şi mâncarea au fost înlocuite cu nelinişte, violenţă şi mame adolescente", a precizat acesta. Sarcinile la fete între 10-24 de ani au crescut cu peste 20% numai în Uganda. 

În Africa de est și sud, 40% dintre copiii cu vârste școlare nu merg la școală. La cei 37 de milioane de minori care nu mergeau la şcoală înainte de pandemie s-au adăugat alți 32 de milioane pentru că unele instituții de învățământ au fost închise sau copii nu s-au ma întors la cursuri după redeschiderea lor. Puțini elevi din această zonă au putut desfășura ore online. 

Totodată, din cauza dozelor scăzute de vaccinuri în țările sărace, redeschiderea școlilor ar trebui să se facă deși nu vor fi vaccinați toți profesorii. Totodată, reprezentantul UNICEF a făcut apel la statele bogate să doneze mai multe fondurii pentru redeschiderea școlilor, revenirea la cursuri a copiilor și a mamelor adolescente.

UNICEF atrage atenția că efectele închiderii școlilor vor fi resimțite timp de decenii. Fiecare an de şcolarizare creşte potenţialul de câştig cu 10%.

Banca Mondială estimează că această generație va câștiga cu 10 trilioane de dolari mai puţin de-a decât ar fi putut dacă şi-ar continuat educaţia.



 

×
Subiecte în articol: pandemie COVID inchidere scoli unicef