x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Universitatea Politehnica din București a obţinut premiul I la concursul de matematică „Traian Lalescu” 2018

Universitatea Politehnica din București a obţinut premiul I la concursul de matematică „Traian Lalescu” 2018

14 Mai 2018   •   14:11
Universitatea Politehnica din București a obţinut premiul I la concursul de matematică „Traian Lalescu” 2018

În perioada 10-12 mai 2018 a avut loc, la Universitatea Politehnica din București, Concursul Național Studențesc de Matematică „Traian Lalescu”, dedicat studenţilor din anii I şi II. La această ediţie au participat 83 de studenţi din 13 universități din țară. Echipa Universității Politehnica din Bucureşti a obţinut 3 premii I, un premiu II, 3 premii III și 6 mențiuni şi totodată, cel mai mare punctaj din competiţie.

 

Dincolo de a fi o competiţie naţională care reuneşte cei mai buni studenţi cu aptitudini la disciplinele matematice, acest eveniment se doreşte a fi şi un eveniment social, educaţional, cultural, cu impact în formarea şi educarea tinerei generaţii, un bun prilej de a realiza schimburi de experienţă şi a stabili parteneriate în vederea unor viitoare colaborări.

Concursul are o îndelungată tradiție în învațământul românesc, fiind organizat pentru întâia oară în 1962. Din anul 2008, beneficiind și de sprijinul Fundației „Traian Lalescu”, concursul se desfășoară atât la nivel local cât și la nivel național, reunind anual studenți ai universităţilor de profil tehnic, precum și ai facultăților de matematică și informatică din întreaga țară.

 

          În ultimii ani, gazdele fazei naționale ale Concursului „Traian Lalescu” au fost: Universitatea „Politehnica” din București (2008 și 2009), Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași (2010), Universitatea Maritimă din Constanța (2011, 2012 și 2017), Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia (2013), Universitatea de Vest din Timișoara (2014), Universitatea „Transilvania” din Brașov (2015) și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (2016).

 

La această ediţie 2018 au participat 83 de studenţi din 13 universităţi. Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti, Academia Tehnica Militara din Bucuresti,  Universitatea din Bucuresti, Universitatea Tehnica  „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea  „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Maritimă din Constanța, Universitatea „Ovidius din Constanța, Academia Navala „ Mircea cel Batran ” din Constanța, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara.

În cel de-al 200-lea an al Universității POLITEHNICA din București, comunitatea noastră academică se implică mai mult ca niciodată în creșterea performanțelor academice ale studenților noști. O primă dovadă a acestei implicări este și faptul că la ediția din acest an a Concursului Național de Matematică pentru studenți, ”Traian Lalescu”,  echipa studenților noștri s-a clasat pe locul I pe universități obținând  cel mai mare punctaj din competiție (3 premii I, un premiu II, 3 premii III și 6 mențiuni a declarat directorul de comunicare al UPB, Cornel Chira.

Deschiderea oficială a evenimentului la care au participat reprezentanţi ai conducerii universităţii gazdă, Ministerului Educaţiei Naţionale, precum şi doamna Smaranda Lalescu, Preşedintele Fundaţiei Traian Lalescu, a avut loc în Amfiteatrul „Radu Voinea” şi a fost urmată de un moment muzical oferit de cvartetul Kamerart al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi apoi de dezvelirea bustului matematicianului  şi inginerului Traian Lalescu, în holul Facultăţii de Ştiinţe Aplicate.

 

Rezultatele studenţilor UPB

 

Echipa Universității Politehnica din Bucureşti a obţinut 3 premii I, un premiu II, 3 premii III și 6 mențiuni, după cum urmează:

 

Secțiunea B (anul I, profil electric)

Premiul I – Bărăscu Cosmin Ionuț, anul I, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației

Premiul al III-lea – Zaman Ioana-Raluca, anul I, Facultatea de Automatică și Calculatoare

Mențiune – Năstăsescu George Silviu, anul I, Facultatea de Automatică și Calculatoare

Mențiune – Unsalan Melisa, anul I, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației

 

Secțiunea C (anul I, profil neelectric)

Premiul I – Ciobotia Raluca Ioana, anul I, Facultatea de Inginerie Aerospațială

Premiul al II-lea – Durbaca Vlad Andrei, anul I, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică

Mențiune – Ana Mariana Adriana, anul I, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică

Mențiune – Stoica Iulian, anul I, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică

Mențiune – Bozdog Maria-Mira, anul I, Facultatea de Inginerie Aerospațială

 

Secțiunea D (anii I și II, profil electric)

Premiul al III-lea – Antonescu Raluca, anul I, Facultatea de Automatică și Calculatoare

 

Secțiunea E (anul II, profil neelectric)

Premiul I – Bratei Alexandru Adrian, anul II, Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor

Premiul al III-lea – Popa Gabriel, anul II, Facultatea de Transporturi

Mențiune – Zelinschi Ana Gabriela, anul II, Facultatea de Științe Aplicate

×