x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie VIDEO - Profesoară din Moreni, filmată de elevi când îi agresează şi le vorbeşte urât

VIDEO - Profesoară din Moreni, filmată de elevi când îi agresează şi le vorbeşte urât

21 Oct 2016   •   18:27
VIDEO - Profesoară din Moreni, filmată de elevi când îi agresează şi le vorbeşte urât

O profesoară din Moreni, judeţul Dâmboviţa, riscă să fie dată afară din învăţământ, după ce a fost filmată de elevi în timpul unui scandal la ore, când se ceartă cu aceştia, îi loveşte şi le vorbeşte urât.

Filmările au ajuns în presă, iar la nivelul unităţii de învăţământ s-a constituit o comisie de disciplină care să analizeze ceea ce s-a întâmplat.

În filmări se vede cum profesoara loveşte o elevă, în clasă este gălăgie mare, elevii se plimbă printre bănci şi vociferează în faţa cadrului didactic.

''Tu te manifeşti în halul ăsta, mă manifest şi eu la fel. Dacă te potoleşti, mă potolesc'', spune profesoara unei eleve.

''Dar de ce daţi în mine?'', este replica elevei.

''Pentru că nu te potoleşti'', spune profesoara în filmarea făcută de elevi la clasă.

''Imediat după consumarea incidentului am fost anunţat de către directorul şcolii, ulterior am şi vizionat înregistrările în presa online. Ce pot să spun?! Este un exemplu despre cum nu trebuie să se poarte un profesor în faţa unor elevi care, la rândul lor, sunt, aş zice eu, elevi problemă. Chiar dacă putem invoca indisciplina elevilor, atitudinea lor, nu e permis ca un profesor să se comporte la fel ca ei. Nu o să rezolvăm niciodată problemele dacă ţipăm mai tare decât elevii sau dacă împrumutăm limbajul acestora pentru a stabili o comunicare'', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa, Sorin Ion.

El a precizat că la nivelul unităţii de învăţământ unde a avut loc incidentul s-a constituit o comisie de disciplină care va lua în discuţie cazul, iar profesoara riscă până la a fi dată afară din învăţământ.

''În ceea ce priveşte măsurile care se vor lua, Legea educaţiei este foarte clară în acest sens, cheia stă la unitatea şcolară, la Comisia de disciplină care s-a şi constituit de altfel ieri (joi, n.r.), iar măsurile pe acre le pot lua sunt de la o sancţiune cu avertisment, mergând crescător până la cea mai gravă : desfacerea contractului de muncă. Fără a mă antepronunţa aş vrea să spun că acela nu este un comportament demn de un cadru didactic'', a precizat Sorin Ion.

Profesoara moreni

×
Subiecte în articol: profesoara din moreni