x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 1.500 de IMIGRANŢI ILEGALI au ajuns cu bărcile gonflabile în CANADA

1.500 de IMIGRANŢI ILEGALI au ajuns cu bărcile gonflabile în CANADA

23 Aug 2016   •   18:00
1.500 de IMIGRANŢI ILEGALI au ajuns cu bărcile gonflabile în CANADA

Circa 1.500 de americani, ameţiţi de alcool, au ajuns accidental în Canada, după ce petrecerea la care se aflau a scăpat de sub control, arată The Telegraph. Tinerii care petreceau pe un râu, în ambarcaţiuni gonflabile, au ''invadat'' ilegal teritoriul Canadei purtaţi de curenţii puternici. Ei au fost salvaţi de paza de coastă.

Americanii luau parte la petrecerea anuală ''Port Huron Float Down'' de pe râul St. Clair, care are loc între statul american Michigan şi provincia canadiană Ontario. Vântul puternic a împins bărcile gonflabile în care pluteau sutele de tineri către ţărmul canadian.

Mai multe ambarcaţiuni s-au dezumflat, ceea ce a îngreunat misiunea de salvare declanşată de autorităţi, după cum a declarat purtătoarea de cuvânt a pazei de coastă, Carol Launderville. Unii dintre petrecăreţi au fost scoşi din apă şi aduşi la mal, în timp ce alţii au reuşit să se întoarcă înotând în America, a mai spus oficialul.

''Erau îngroziţi că au intrat în altă ţară fără documente. Nimeni nu avea la el paşaportul sau acte de identitate, iar mulţi dintre ei consumaseră alcool", a declarat Peter Garapick, şeful echipei de salvare din cadrul pazei de coastă. Tinerii, înfriguraţi şi uzi, după cum au declarat oficialii canadieni, au fost ulterior transportaţi înapoi în Michigan cu un autobuz.

Organizatorii petrecerii ''Port Huron Float Down'' au transmis pe Facebook un mesaj în care au mulţumit autorităţilor canadiene pentru ajutor şi înţelgere.AGERPRES

×