x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 129 de imigranți, descoperiți la granița bulgaro-turcă într-un camion frigorific ce se îndrepta către România

129 de imigranți, descoperiți la granița bulgaro-turcă într-un camion frigorific ce se îndrepta către România

31 Oct 2015   •   19:39
129 de imigranți, descoperiți la granița bulgaro-turcă într-un camion frigorific ce se îndrepta către România

Un număr de 129 de migranţi au fost descoperiţi sâmbătă la un punct de trecere a frontierei dintre Turcia şi Bulgaria într-un camion frigorific ce avea ca destinaţie România, a anunţat Ministerul bulgar de Interne, citat de agenţiile AFP şi BTA, menţionând totodată că, în urma unei vaste operaţiuni desfăşurate cu o zi în urmă, pe tot cuprinsul ţării au fost arestaţi 495 de imigranţi clandestini şi 16 traficanţi.

Cei 129 de imigranţi ilegali, dintre care 38 sunt bărbaţi, 33 femei şi 58 copii, toţi susţinând că sunt sirieni, erau ascunşi în spatele unor baxuri cu apă aflate în camion. Ei au fost descoperiţi în timpul controlului de rutină la punctul de frontieră Kapitan-Andreevo. Şoferul turc a fost arestat.

Potrivit unui purtător de cuvânt din cadrul MAI bulgar, starea de sănătate a migranţilor este bună, în prezent efectuând-se verificări pentru a se afla dacă ei într-adevăr sunt sirieni.

În fiecare zi la frontiera cu Turcia autorităţile bulgare arestează circa o sută de migranţi care încearcă să treacă graniţa cu intenţia de a-şi continua călătoria către vestul Europei, mulţi ascunzându-se printre mărfuri în camioane.

Deşi Bulgaria nu se regăseşte pe aşa-numita rută a Balcanilor folosită de migranţii arabi şi asiatici care doresc să ajungă în statele vest-europene, guvernul de la Sofia se aşteaptă la o intensificare a fluxului migrator odată cu înrăutăţirea condiţiilor meteo în timpul iernii.

În urma unei vaste operaţiuni desfăşurate vineri pe tot cuprinsul ţării, poliţia bulgară a controlat aproape 6.000 de vehicule şi a reţinut 16 traficanţi şi 495 de imigranţi.

Sursa: AGERPRES 

×