x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 3 morți și 20 de răniți în Rusia, în urma unor explozii

3 morți și 20 de răniți în Rusia, în urma unor explozii

23 Oct 2016   •   16:40
3 morți și 20 de răniți în Rusia, în urma unor explozii
Sursa foto: mrdoggs/Getty Images/iStockphoto Computer generated abstract background of Explosion

Cel puțin trei persoane au decedat și alte 20 sunt rănite, în urma a două explozii produse din cauza unor acumulări de gaze, în două oraşe din Rusia, au informat surse oficiale şi mass-media rusă, relatează DPA. 

Prima explozie - produsă în oraşul Riazan, la 200 de kilometri sud-est de Moscova - a distrus etajele al nouălea şi al zecelea ale unui bloc de locuinţe, potrivit unui comunicat al Serviciului de protecţie civilă. Se pare că explozia s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni tehnice. Construit în 2013, în bloc au fost semnalate numeroase probleme legate de sistemele de încălzire şi de canalizare. Cei 100 de locuitori ai clădirii au fost evacuaţi, iar autorităţile au promis să ofere un ajutor de urgenţă de 10.000 de ruble (160 de dolari) fiecărei persoane. 

Circa 200 de membri ai serviciilor de salvare caută în continuare printre ruinele clădirii însă misiunea este considerată periculoasă, experţii avertizând că şi clădirile învecinate ar putea să se prăbuşească. 

Cea de-a doua explozie s-a produs în oraşul Ialutorovsk, în estul Rusiei, într-un bloc de locuinţe cu două etaje, a informat Interfax. Explozia a afectat toate cele opt apartamente, însă cei 23 de locuitori au scăpat nevătămaţi, potrivit Agerpres

O explozie produsă din cauza acumulărilor de gaze în oraşul Ialutorovsk a provocat moartea a şapte persoane în luna februarie.

×
Subiecte în articol: explozie explozii Rusia