x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 33 de persoane infectate cu HIV de un doctor fals

33 de persoane infectate cu HIV de un doctor fals

07 Feb 2018   •   13:36
33 de persoane infectate cu HIV de un doctor fals

Oficialii din India anchetează o serie de afirmaţii potrivit cărora un doctor fals din nordul statului Uttar Pradesh ar fi infectat cel puţin 33 de persoane cu HIV, cu o seringă contaminată, scrie BBC.  Doctorul necalificat Rajedra Yadav a părăsit regiunea.

Practicantul necalificat a folosit o singură seringă pe mai multe persoane, pentru a trata gripele şi răcelile.

Oficialii pentru sănătatea federală vor vizita districtul Unnao, unde incidentul a avut loc, pentru a investiga problema.

Suspectul cerea o sumă de 15 cenţi pentru fiecare injecţie făcută.

 “Studiile medicale au arătat că o contaminare cu HIV prin intermediul acelor infectate poate fi de doar 0,3%, în condiţiile în care virusul nu poate rezista în aer deschis”, a spus un membru al echipei care se ocupă de anchetă, doctorul Tanymay Kakkad, pentru The Indian Express.

33 dintre cele 566 de persoane testate au fost confirmate HIV pozitiv.Totuşi, încă nu s-a precizat câte dintre cei 33 au contactat HIV prin intermediul acelei seringi.

“Am întrebat pacienţii cu HIV despre diferite lucruri pentru a ştii sursa infecţiei” , a spus un oficial din cadrul autorităţii medicale districtuale, SP Choudhary. “Când am întrebat aceşti pacienţi unde au folosit seringi, unii dintre aceştia ne-au spus despre un doctor la care au mers care folosea aceeaşi seringă pe toţi pacienţii”, a mai spus acesta.

 

 

×
Subiecte în articol: hiv india seringă infectata unnao