x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 53 de migranți morți și 54 de răniți într-un accident în sudul Mexicului

53 de migranți morți și 54 de răniți într-un accident în sudul Mexicului

10 Dec 2021   •   10:00
53 de migranți morți și 54 de răniți într-un accident în sudul Mexicului

53 de migranți au murit și 54 sunt răniți în urma unui accident produs în sudul Mexicului. Trei dintre răniți sunt în stare critică. Migranții erau îngrămădiți într-un TIR care a pierdut controlul sub greutatea lor și s-a răsturnat.

Autoritățile mexicane spun că cel puțin 53 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite după ce un camion de marfă care transporta migranți din America Centrală s-a răsturnat.

TIR-ul s-a răsturnat în provincia Chipas, notează abcnews.

Biroul procurorului general federal a declarat că trei dintre răniți sunt în stare critică. Luis Manuel Moreno, șeful biroului de apărare civilă din statul Chiapas, a declarat că aproximativ 21 dintre răniți aveau răni grave și au fost transportați la spitale locale.

Victimele par a fi imigranți din America Centrală, dar naționalitatea lor nu a fost confirmată deocamdată. Moreno a relatat că unii dintre supraviețuitori au spus că sunt din țara vecină, Guatemala.

Unul dintre supraviețuitori, Celso Pacheco din Guatemala, a declarat că tirul mergea cu viteză și a pierdut controlul sub greutatea oamenilor din interior. Pacheco a spus că la bord se aflau migranți din Guatemala și Honduras și a estimat că la bord se aflau între opt și zece copii mici. El a spus că încerca să ajungă în Statele Unite, dar că acum se așteaptă să fie deportat în Guatemala.

Marco Antonio Sánchez, directorul Institutului Pompierilor din Chiapas, a declarat că ambulanțele au dus victimele la trei spitale, transportând câte trei sau patru răniți. Când nu erau suficiente ambulanțe, aceștia i-au încărcat în camioane, a spus el.

Președintele Guatemalei, Alejandro Giammattei, a scris pe Twitter: „Regret profund tragedia din statul Chiapas și îmi exprim solidaritatea pentru familiile victimelor, cărora le vom oferi toată asistența consulară necesară, inclusiv repatrierea".

Conform primelor informații, migranții au plătit între 2.500 și 3.500 de dolari pentru a fi transportați în statul Puebla din centrul Mexicului. Odată ajunși acolo, se presupune că ar fi încheiat un contract cu alți traficanți de migranți să fie duși la granița cu SUA.

În ultimele luni, autoritățile mexicane au încercat să împiedice migranții să se îndrepte în grupuri mari spre granița cu SUA, dar fluxul clandestin și ilicit de trafic de migranți a continuat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: imigranti morti