x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 68 de persoane au murit într-un "presupus incendiu" izbucnit la o secţie de poliţie din Venezuela

68 de persoane au murit într-un "presupus incendiu" izbucnit la o secţie de poliţie din Venezuela

29 Mar 2018   •   14:37
68 de persoane au murit într-un "presupus incendiu" izbucnit la o secţie de poliţie din Venezuela

68 de persoane au murit într-un “presupus incendiu” izbucnit într-o secţie de poliţie din Venezuela, transformată în penitenciar, miercuri. Mai multe familii s-au strâns în faţa secţiei de poliţie pentru a solicita explicaţii, scrie The Guardian.

Rudele persoanelor omorâte în incendiu s-au luptat cu poliţiştii în faţa secţiei de poliţie din Valencia, în Carabobo. Ofiţerii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

“În faţa teribilelor evenimente petrecute în comisariatul principal al statului Carabobo, unde un presupus incendiu a făcut 68 de morţi, am desemnat patru procurori (...) pentru a lămuri ce s-a întâmplat”, a declarat procurorul general, Tarek William Saab, pe contul său de Twitter.

“Potrivit primelor elemente ale anchetei, 66 de bărbaţi şi-au pierdut viaţa, precum şi două femei aflate în vizită”, a adăugat acesta.

De asemenea, s-a afirmat că incendiul a izbucnit în urma unui conflict izbucnit între deţinuţi.

O organizaţie nonprofit care monitorizează condiţiile din închisorile din Venezuela, Fereastră către Libertate, a afirmat că au apărut informaţii neconfirmate potrivit cărora revolta a început, după ce un deţinut înarmat a împuşcat un poliţist în picior.

La scurt timp după asta, un foc a izbucnit şi s-a extins rapid, după ce flăcările au ajuns la aşternuturile din celule. Salvatorii au fost nevoiţi să facă o gaură într-un perete pentru a elibera unii dintre deţinuţi.

Acesta este unul dintre cele mai mari dezastre din închisorile din Venezuela, unde grupurile militante pentru dreptrile omului se plâng de condiţiile proaste din închisori. Un incendiu care a izbuncit în Zulia a omorât peste 100 de deţinuţi, în 1994.

×