x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 72.000 de gărgăriţe, ELIBERATE în Mall of America. Vezi imagini din uriaşul complex comercial (VIDEO)

72.000 de gărgăriţe, ELIBERATE în Mall of America. Vezi imagini din uriaşul complex comercial (VIDEO)

26 Apr 2013   •   13:06
72.000 de gărgăriţe, ELIBERATE în Mall of America. Vezi imagini din uriaşul complex comercial (VIDEO)

Nu mai puţin de 72.000 de gărgăriţe au fost aduse şi eliberate în complexul comercial Mall of America, un centru comercial uriaş, complet închis, conform LiveScience.com, citat de Agerpres.

Centrul comercial din Bloomington, Minnesota, este suficient de mare pentru a include şapte stadioane şi este decorat cu 30.000 de plante, printre care 400 de arbori, care pe lângă funcţia decorativă acţionează şi ca un sistem de purificare a aerului din interior.

Plantele din acest mall au însă o problemă: păduchii de plante. Aceştia au însă un duşman natural, gărgăriţele, membre ale familiei coccinellidae, preţuite foarte mult de grădinari tocmai pentru faptul că îndepărtează păduchii plantelor (afidele).

"Gărgăriţele formează un sistem natural de apărare pentru plante", a comentat Lydell Newby, manager la Mall of America, adăugând că aceste insecte reprezintă o alternativă foarte bună la pesticide, în special într-un spaţiu închis.

×
Subiecte în articol: gargarite mall of america pesticide plante