x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit o mare creatoare de modă

A murit o mare creatoare de modă

25 Aug 2016   •   14:13
A murit o mare creatoare de modă

Creatoarea pariziană Sonia Rykiel a murit la vârsta de 86 de ani, după ce şi-a pus semnificativ amprenta asupra lumii modei, relatează vineri AFP şi 7sur7.be.

Fondatoarea casei de modă care îi poartă numele, supranumită "regina tricotajelor", a murit joi la Paris, ca urmare complicaţiilor bolii Parkinson, a anunţat AFP fiica sa, Nathalie. "Mama a murit în cursul acestei nopţi la Paris, acasă, după ce a suferit de Parkinson", boală despre care scrisese într-o carte apărută în 2012 ("N'oubliez pas que je joue"), a adăugat Nathalie Rykiel, care lucrează şi ea în domeniul modei.

Sonia Rykiel a marcat lumea modei cu tricotajele sale, cu zâmbetul său cald şi cu puloverele mulate popularizate, printre altele, de Audrey Hepburn şi Francoise Hardy. Cea care a promovat conceptul "de-modă", adică obiceiul de a se îmbrăca pentru propria plăcere şi nu după tendinţe, a murit la 86 de ani, lăsând în urmă o moştenire impresionantă, încheie 7sur7.be.

Rykiel a lansat în anii 1960 haine de o supleţe senzuală, articolele de îmbrăcăminte care s-au distins îndeosebi prin dungile negre şi colorate. A creat în 1968 marca Sonia Rykiel. Născută Sonia Flis, la Paris, în 25 mai 1930, din tată francez şi mamă româncă, ea şi-a început cariera în 1948. Şi-a jucat propriul rol în filmul lui Robert Altman "Pret a porter", realizat în timpul Săptămânii Modei de la Paris din 1994, arată AFP.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Sonia Rykiel