x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A pierdut la jocurile de noroc jumătate de milion de euro din banii parohiei

A pierdut la jocurile de noroc jumătate de milion de euro din banii parohiei

19 Apr 2018   •   21:50
A pierdut la jocurile de noroc jumătate de milion de euro din banii parohiei

Un preot italian care a pierdut la jocuri de noroc peste 500.000 de euro din banii parohiei sale s-a angajat să meargă la psiholog pentru a scăpa de această dependenţă, relatează joi DPA, citând media locală şi Biserica catolică italiană. 

Părintele Flavio Gobbo, de 48 de ani, a negociat cu procurorii un acord amiabil pentru o sentinţă de doi ani de închisoare cu suspendare, relatează Corriere della Sera. 

În cadrul acordului, el a promis să returneze banii gradual şi a semnat un angajament că va merge la un psiholog pentru a se trata de dependenţa de jocuri de noroc, demers susţinut de superiorii săi ierarhici. 

"În această călătorie lungă şi obositoare, părintele Flavio a găsit sprijin în principal în rugăciuni, dar şi în voinţa de a reveni curând în serviciul activ", a anunţat Dioceza din Treviso într-un comunicat. 

Părintele Gobbo a renunţat la parohia sa din Spinea, din apropiere de Veneţia, în octombrie 2016. La momentul respectiv, biserica locală a anunţat că preotul suferă de epuizare.AGERPRES

×