x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A platit 23.000 de dolari pentru doua PLACINTE!

A platit 23.000 de dolari pentru doua PLACINTE!

15 Mai 2018   •   07:43
A platit 23.000 de dolari pentru doua PLACINTE!

Un barbat din orasul Zhengzhou, capitala provinciei Henan, a folosit aplicatia pentru plati electronice Alipay pentru a achita doua placinte cumparate de la o toneta. Dar, fie greseala, fie din cauza unei defectiuni a programului, aparatul i-a oprit 147.000 de yuani, adica peste 23.000 de dolari.

 

.In medie o astfel de placinta nu costa mai mult de 5 yuani. Problema este ca barbatul nu a observat cum din cont i-a disparut o suma atat de importanta. Patania a devenit cel mai comentat eveniment pe reteaua chineza de socializare Weibo, mai ales ca finalul a fost unul fericit. 

La sfarsitul lunii, vanzatorul de placinte si-a facut socotelile si, constatand ca profitul este suspect de mare, a constatat, la o verificare mai atenta, un plus de 147.000 de yuani. S-a gandit ca, din greseala, cumparatorul a introdus, in loc de pretul produsului, parola din sase cifre a cardului.

Vanzatorul a anuntat imediat conducerea firmei la care lucra, pentru corectitudinea de care a dat dovada fiind rasplatit cu o prima de aproape 800 de dolari. Chemate in ajutor, politia locala a inceput sa-l caute pe barbatul neatent, solicitand, totodata, sprijinul presei.

Omul a fost identificat de compania Alipay. Initial, barbatul a crezut ca cineva vrea sa-l insele sau sa isi bata joc, nevenindu-i sa creada. Pana la urma a realizat ca nimeni nu ii doreste raul, dimpotriva foarte multa lume incearca sa ii restituie banii pierduti din neglijenta.

 

×