x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A şaptea EXECUŢIE în Texas, în 2014. Un american a fost omorât cu injecţia letală pentru un triplu asasinat

A şaptea EXECUŢIE în Texas, în 2014. Un american a fost omorât cu injecţia letală pentru un triplu asasinat

17 Apr 2014   •   08:00
A şaptea EXECUŢIE în Texas, în 2014. Un american a fost omorât cu injecţia letală pentru un triplu asasinat

Un american în vârstă de 38 de ani a fost executat miercuri în statul american Texas pentru triplu asasinat, al fostei sale prietene, copilului acesteia şi al mamei ei, relatează AFP, citată de Agerpres. Moartea prin injecţie letală a lui Jose Villegas a fost pronunţată la ora 19.04 (joi, 00.04 GMT), în camera de execuţie din Huntsville, Texas, a anunţat Jason Clark, purtător de cuvânt al Ministerului texan al Justiţiei.

Este vorba despre cea de-a 17-a execuţie din acest an în Statele Unite, potrivit Centrului de informare privind pedeapsa cu moartea.

De asemenea, a fost cea de-a şaptea execuţie în Texas în 2014, într-un ritm de una pe săptămână în cursul ultimelor cinci săptămâni, în statul american responsabil de peste o treime din execuţiile la nivel naţional care sunt în total 515 după restabilirea pedepsei cu moartea în 1976.

Villegas, de origine hispanică, a fost condamnat la moarte pentru uciderea cu lovituri de cuţit, în ianuarie 2002, a prietenei sale în vârstă de 24 de ani, şi ea de origine hispanică, a fiului (trei ani) şi a mamei acesteia (51 de ani). Potrivit presei locale, el era sub influenţa cocainei în momentul asasinatului.

Într-un ultim apel depus marţi în faţa Curţii Supreme, el a pretextat retardarea mentală pentru a obţine amânarea execuţiei sale. Judecătorul Antonin Scalia, responsabil pentru statul Texas, a respins miercuri seară recursul său, cu mai puţin de o oră înainte de execuţie.

×