x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A slabit 67 de kilograme pentru a ramane insarcinata!

A slabit 67 de kilograme pentru a ramane insarcinata!

23 Feb 2018   •   14:19
A slabit 67 de kilograme pentru a ramane insarcinata!

"Nu cred ca am devenit mai frumoasa. Sunt aceeasi Samantha de cand cantaream 137 de kilograme. Am acelasi zambet si aceeasi bricheta. Diferenta? Sunt ceva mai sanatoasa si, in sfarsit, pot avea copii!".

 

Samantha Marshall a inceput sa ia vertiginos in greutate in anii de liceu. Iar dupa ce a implinit 20 de ani si a inceput sa-si castige singura existenta, tanara din Melbourne, si-a indeplinit toate pofitele culinare, scrie Daily Mail.

Mergea de cel putin doua ori pe saptamana la fast-food, comanda mancaruri grase, iar prajiturile, dulciurile, in general, nu lipseau din frigider. Mancatul devenise o placere.

"Nu ma interesau dietele, restrictiile culinare, nu stiam cum sa-mi controlez aceste pofte, nu stiam ce si cand sa mananc. Pana in 2016, nu am citit niciodata etichetele cu descrierea produselor. Pentru mine, important era ca portiile sa fie cat mai mari si pentru ca totul sa fie acoperit cu cascaval", isi aminteste acum Samantha.

Cand a implinit 28 de ani, s-a gandit la copii. Cantarea deja 140 de kilograme, iar aspectul fizic incepuse sa o deranjeze. Se considera "pufoasa haioasa". Dar Samantha nu s-a gandit ca din cauza greutatii ar putea avea probleme de fertilitate. Diagnosticul medicilor nu a fost deloc imbucurator: polichistoza. Nu putea avea copii.

Singura iesire din situatie viza o schimbare radicala a modului de viata. Asa a inceput lupta Samanthei cu kilogramele. "La inceput a fost foarte greu. Nu vedeam nici un rezultat si sufeream cumplit de foame. Renuntasem la tot ce inseamna fast-food, inclusiv la McDonald's, KFX sau Hungry Jacks".

Cu ajutorul unor dieticieni a pus la punct un meniu care sa integreze pastele, atat de indragite. Fructele, in special cele de padure, au luat locul dulciurilor, salatele si legumele si-au gasit locul in frigider. Treptat, sportul a intrat in viata tinerei. In mai putin de doi ani, Samantha a reusit sa dea jos 67 de kilograme. Iar medicii au anuntat-o ca e pe deplin sanatoasa si poate avea copii.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: sanatate kilograme slabit mancare copii medici