x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Abdeslam, condamnat la 20 de ani

Abdeslam, condamnat la 20 de ani

24 Apr 2018   •   16:05
Abdeslam, condamnat la 20 de ani

Jihadistul francez Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor al comandourilor responsabile de atentatele de la Paris, din 2015, şi complicele acestuia, tunisianul Sofiane Ayari, au fost condamnaţi, ieri, la 20 de ani de închisoare, după ce tribunalul corecţional din Bruxelles i-a găsit vinovaţi de „tentativă de asasinat cu caracter terorist asupra unor poliţişti”, informează AFP şi Reuters.

Aceasta este pentru prima dată când un tribunal pronunţă un verdict în privinţa lui Abdeslam, singurul membru încă în viaţă al comandourilor jihadiste de la Paris, care, înaintea arestării sale la Bruxelles, la 18 martie 2016, era teroristul cel mai căutat din Europa. Abdeslam era acuzat că a tras asupra unor poliţişti care îi descoperiseră în mod întâmplător ascunzătoarea din comuna bruxelleză Forest, la 15 martie 2016, cu trei zile înaintea arestării sale. Nici Abdeslam (28 de ani), aflat de doi ani într-o închisoare din regiunea pariziană, şi nici Ayari (24 de ani) nu au fost în sală la pronunţarea verdictului. Patru poliţişti aparţinând unei echipe de anchetă franco-belgiene au fost răniţi în schimbul de focuri de la 15 martie 2016, când Abdeslam şi complicele său Ayari au reuşit să fugă prin spatele unui apartament situat în comuna bruxelleză Forest.

Raidul poliţiei, în cadrul investigaţiei asupra atentatelor de pe 13 noiembrie 2015 de la Paris, soldate cu 130 de morţi, a accelerat ancheta, după găsirea lui Abdeslam.

 

 

×
Subiecte în articol: abdeslam condamnat