x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accesul în tunelul de sub Canalul Mânecii blocat de un nou protest

Accesul în tunelul de sub Canalul Mânecii blocat de un nou protest

21 Iul 2015   •   15:48
Accesul în tunelul de sub Canalul Mânecii blocat de un nou protest

Accesul în tunelul de sub Canalul Mânecii a devenit marţi foarte dificil dinspre partea franceză, din cauza unui blocaj rutier al lucrătorilor companiei maritime în dificultate MyFerryLink, relatează AFP.

Breteaua de acces în tunel a fost complet blocată de o grămadă de cauciucuri arse care degajă o coloană groasă de fum negru, provocând mari ambuteiaje sub privirea a numeroşi imigranţi aflaţi în zonă.

Cu prilejul acţiunilor precedente de la tunel, imigranţii au profitat de confuzie pentru a încerca să traverseze. În jur de 3.000 de imigranţi se află în regiunea Calais (nord-vestul Franţei), de unde speră să ajungă în Marea Britanie.

De data aceasta, lucrătorii protestează împotriva refuzului Eurotunnel, proprietarul navelor MyFerryLink, de a onora creanţe de 6,2 milioane de euro, ceea ce face imposibilă plata salariilor în iulie, a dat asigurări Bruno Landy, preşedintele consiliului de supraveghere al asociaţiei care gestionează compania maritimă (Scop).

În schimb, protestatarii au decis în cadrul unei adunări generale să 'elibereze portul' pentru navele companiei rivale DFDS, care şi-au putut relua traficul normal după blocarea parţială a portului, luni, a spus Landy.

Joi, tribunalul comercial din Boulogne-sur-mer (nord) urmează să decidă în privinţa eventualei lichidări a companiei.

De la începutul lui iulie, marinarii şi-au înmulţit acţiunile de protest, blocând portul Calais şi mii de camioane, paralizând traficul navetelor Eurotunnel, precum şi trenuri ale Eurostar.

Cei 600 de marinari sunt în expectativă după ce Eurotunnel şi-a anunţat intenţia de a închiria două dintre cele trei nave concurentului DFDS, care s-a angajat să le cumpere în cele din urmă. Marinarii de la Scop ocupă cele două nave de la 29 iunie.

×