x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acuzație grea: Trump suspectează China că a transmis intenționat virusul ucigaș, pentru a distruge economia SUA

Acuzație grea: Trump suspectează China că a transmis intenționat virusul ucigaș, pentru a distruge economia SUA

18 Iun 2020   •   21:32
Acuzație grea: Trump suspectează China că a transmis intenționat virusul ucigaș, pentru a distruge economia SUA

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat, joi, că suspectează Administraţia Chinei că a permis în mod deliberat răspândirea coronavirusului, pentru a afecta economia Statelor Unite.

Într-un interviu acordat publicaţiei The Wall Street Journal, Trump a afirmat că, în opinia sa, China ar fi putut încuraja răspândirea epidemiei de coronavirus la nivel internaţional, pentru destabilizarea economiilor competitive.

"Există şansa să fi fost intenţionat", a spus Trump. Întrebat dacă Beijingul ar fi făcut acest lucru pentru a răspândi efectele negative pe plan economic, preşedintele american a răspuns: "Corect. Au spus aşa: «noi suntem într-un dezastru. Statele Unite ne omoară». Să nu uităm, economia mea, pe parcursul ultimului an şi jumătate, îi distrugea. Motivul sunt taxele vamale".

Donald Trump a subliniat că nu există informaţii ale serviciilor secrete care să susţină ideea, este doar o senzaţie a sa. Trump a precizat că sunt şanse mai mari ca virusul să se fi răspândit din incompetenţă sau din greşeală. "Nu cred că ar face acest lucru", a adăugat Trump, referindu-se la posibilitatea ca Beijingul să fi lăsat coronavirusul să se răspândească în afara Chinei. "Dar nu se ştie niciodată. Însă a avut un impact", a subliniat Trump.

Referindu-se la situaţia epidemică din SUA, Donald Trump a apreciat că testarea masivă este "supraestimată". "Eu, personal, cred că testarea este supraestimată, deşi eu am creat cel mai mare sistem de testare din istorie". Testarea masivă din SUA "ne face să arătăm foarte urât", a argumentat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump l-a criticat dur pe fostul său consilier pentru Siguranţă Naţională John Bolton. "Singurul lucru care mi-a plăcut la Bolton a fost că toată lumea îl considera nebun. Când intri cu el într-o sală, ai o poziţie bună de negociere, deoarece îşi dau seama că ajungi la război dacă este John Bolton acolo", a afirmat Trump.

John Bolton, fost consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, l-a catalogat pe preşedintele Donald Trump "uimitor de neinformat" şi l-a acuzat că a plasat interesele proprii şi ale familiei deasupra intereselor SUA. "Obstrucţionarea justiţiei este un stil de viaţă" la Casa Albă, a declarat John Bolton, referindu-se la acuzaţiile care i-au fost aduse preşedintelui Donald Trump în procedura demiterii.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Trump ataca china