x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acuzaţiile privind intervenţia rusă în alegerile din SUA, "lucrul cel mai absurd", susţine Putin

Acuzaţiile privind intervenţia rusă în alegerile din SUA, "lucrul cel mai absurd", susţine Putin

04 Iul 2019   •   17:17
Acuzaţiile privind intervenţia rusă în alegerile din SUA, "lucrul cel mai absurd", susţine Putin

Rusia nu a intervenit niciodată în treburile interne ale altor ţări şi nu intenţionează să o facă, a asigurat joi preşedintele rus Vladimir Putin într-un interviu publicat în Corriere della Sera, transmite dpa.

Liderul rus a respins cu acest prilej recentele acuzaţii privind intervenţia Rusiei în alegerile din SUA şi Europa.

"Lucrul cel mai absurd a fost acuzaţia că Rusia a intervenit în alegerile americane", a spus Putin, susţinând că ancheta federală condusă de procurorul special Robert Mueller "nu a reuşit să adune dovezi concrete pentru simplul fapt că nu s-a întâmplat nimic".

Săptămâna trecută, aminteşte dpa, şi preşedintele american Donald Trump a părut să ironizeze aceste acuzaţii, în cursul întâlnirii sale cu Vladimir Putin în marja summitului G20 de la Osaka, în Japonia.

Întrebat de un ziarist în legătură cu acest subiect, Trump l-a atenţionat în glumă pe omologul său rus cu degetul arătător, spunându-i: "Nu te băga în alegeri!".

Putin a respins în acelaşi interviu şi presupusa ingerinţă rusă în alegerile europarlamentare din mai, afirmând că a fost vorba de un "zvon" menit să "demonizeze Rusia în ochii cetăţenilor europeni de rând".

"Vreau să fie foarte clar: nu am intervenit şi nu intenţionăm să intervenim în treburile interne ale niciunui stat membru al UE sau ale altor state", a insistat el.

"Acest lucru ne diferenţiază de SUA şi de o serie de aliaţi care, de exemplu, au susţinut puciul din Ucraina din februarie 2014", a conchis Putin.

Întrebat de relaţiile cu Ucraina, Putin a apreciat că este "posibilă" o apropiere dacă noul preşedinte Volodimir Zelenski începe "un dialog direct cu concetăţenii săi din Donbas şi încetează să-i mai numească separatişti".

Liderul de la Kremlin a mai spus că este "prematur" să se vorbească de o "Rusie post-Putin". Mandatul său se încheie oficial în 2024, menţionează dpa.

"Mai avem înainte cinci ani de muncă intensă şi, având în vedere viteza ameţitoare cu care se schimbă lumea, este greu să faci previziuni. Credeţi-mă, mai am multe de rezolvat în actualul meu rol", a adăugat Putin.

AGERPRES

×