x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adolescentă condamnată la moarte pentru că și-a înjunghiat soțul care o viola

Adolescentă condamnată la moarte pentru că și-a înjunghiat soțul care o viola

11 Mai 2018   •   13:26
Adolescentă condamnată la moarte pentru că și-a înjunghiat soțul care o viola

O tânără de 19 ani din Sudan a fost condamnată la pedeapsa cu moartea după ce a înjunghiat mortal un bărbat cu care a fost obligată să se căsătorească și despre care spune că a violat-o, în timp ce rudele lui o țineau, scrie CNN.

Cazul tinerei Noura Hussein a atras atenția asupra problemelor legate de mariajul prin forță și de violurile în căsătorie din Sudan, unde vârsta legală pentru căsătorie este de doar 10 ani, iar violul marital este legal.

Cei care o susțin pe Hussein au umplu tribunalul din Omdurman, Sudan în momentul în care tânăra a fost condamnată la moarte, joi. Familia soțului său a refuzat iertarea și despăgubirile, solicitând executarea acesteia.

„Încă se află într-un șoc complet după ce și-a auzit sentința azi”, a spus avocatul acesteia, Adl Mohamed Al-Imam, pentru CNN. Acesta a adăugat că Hussein nu a fost abandonată doar de lege, ci și de familia ei.

Echipa de avocați a lui Hussein are la dispoziție 15 zile pentru a face apel.

În ultimele zile cazul acesteia a intrat în atenția lumii, iar în mediul online acesta a fost subliniat prin #JusticeforNoura și #SaveNoura. De asemenea, a fost lansată o petiție pentru salvarea acesteia.

Obligată să se căsătorească la vârsta de 15 ani, Hussein a fugit de acasă și s-a ascuns împreună cu mătușa ei timp de trei ani. Aceasta a fost obligată de tatăl ei să se întoarcă și a fost dată în mâinile familiei soțului acesteia.

După ce Hussein a refuzat să întrețină relații sexuale cu soțul ei, rudele acestuia au ținut-o în timp ce acesta o viola. „Fratele bărbatului și doi verișori au încercat să o convingă, când a refuzat a fost pălmuită și obligată să se ducă în cameră. Unul i-a ținut pieptul și capul, iar ceilalți picioarele”, a spus Al-Imam pentru CNN.

O zi mai târziu soțul ei a încercat să o violeze din nou, iar aceasta l-a înjunghiat mortal. Când s-a întors la părinții ei pentru a cere ajutor, aceștia au mers la poliție.

Al-Imam a spus că acest caz provoacă așteptările sociale din Sudan, potrivit cărora femeile trebuie să se supună bărbaților.

 

×